HASZNOS ÉS ÉRDEKES LINKEK

Ezen az oldalon azokat a linkeket ajánlom a figyelmedbe, kedves Olvasóm, amiket én fontosnak, vagy a tartalmukat érdekesnek tartom. A válogatás abszolut szubjektív, akiket nem tettem fel ide, azok ne szidjanak, viszont ha valaki jelzi, hogy nem szereti, hogy a honlapja itt szerepel ebben a társaságban, az nyugodtan írjon! Kérésére el fogom távolítani a kérdéses linket!

A listát még bővíteni fogom és megpróbálom állandóan frissen tartani!Tartalomjegyzék

Együttműködő partnerek
Balatonra.hu

Ha meg akarsz valahol szállni és megtudni milyen aktualitások vannak a Balatonon, a Balatonra.hu segít! Balatoni szállások-vendéglátók-programok hirdetései és Balatoni hírek kezelőbarát felülettel.
BALATONRA.HU - Ugrás a honlapra
Vissza a Tartalomjegyzékre

Általános kéktúra információk
A Magyar Természetjáró Szövetség honlapja

Az MTSZ legújabb - pár éven belül már másodszor megújult - honlapján információkat lehet szerezni a országos és a megyei szövetségek munkájáról, a szakágak és szakbizottságok működéséről. Általános információk a szakágakról.
A Magyar Természetjáró Szövetség honlapja - Ugrás a honlapra

Az Index kéktúra társalgási oldala

Általános vitafórum, ahol a kéktúrázók és általában a jelvényszerző túramozgalmakat teljesítők cserélik ki tapasztalataikat. Ha bármilyen problémád van, amire máshol nem találsz választ, tedd fel a Fórumon! Hamarosan választ kapsz rá!
Az Index kéktúra társalgási oldala - Ugrás az oldalra

DDK pecsételőhelyek fóruma

A Teljesítménytúrázók Társasága honlapjának ezen oldala az internetes kéktúrázók „bibliája”, maguk a túrázók frissítik állandóan a kihelyezett pecsétek állapotáról és feltalálási helyéről valamint a túraszakaszokon szerzett tapasztalataikról. Ha elkezdesz kéktúrázni, Te is frissítsd a tapasztalataiddal, megkönnyíted vele az utánad következők dolgát!
Dél-dunántúli Kéktúra pecsételőhelyek és túraszakaszok fóruma - Ugrás az oldalra

Startlap - Kéktúra.lap.hu oldal

Itt szinte minden dolgot megtalálhatsz a kéktúrázással kapcsolatban. Tényleg nagyon hasznos linkgyűjtemény, ajánlott eltenni a Kedvencek közé!
A Startlap kéktúrás aloldala - Ugrás az oldalra
Vissza a Tartalomjegyzékre

Akik velünk együtt róják (rótták) a kilométereket...
Körösök Völgy Turista Egyesület - Dél-dunántúli Kéktúra bejárás

Tizenöt évvel ezelőtt vágott bele egy általános iskolásokból álló kis csapat a Dél-dunántúli Kéktúra teljesítésébe. Az ő útjukat mutatja be ez a lap, sok képpel és leírással, és habár ezek már nem a legfrissebb információk, de mindenkinek ajánlom ezt a kedves oldalt, barangolja végig velük együtt a kéktúrát!
Körösök Völgy Turista Egyesület - Dél-dunántúli Kéktúra bejárás - Ugrás az oldalra

„Kékbakancs Szakosztály” - Dél-dunántúli Kéktúra bejárás

Immáron 6 éve járják az országot körülölelő nagy Kék Út ösvényeit, a 2002-2007 között teljesített Országos Kéktúra után immáron a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúránál tartva. Időről időre az év különböző időszakaiban felkerekednek, hogy 2-3 napra bakancsot húzva, esőben-hóban-napsütésben barangolják be az ország szebbnél szebb tájait.
„Kékbakancs Szakosztály” - Dél-dunántúli Kéktúra bejárás - Ugrás az oldalra

Güsziológus Dél-dunántúli Kéktúra bejárása

A „Güsziológus” egy felvett nick és a jelvényszerző túramozgalmak „Nagy Öregét” rejti, aki már sok-sok éve járja fáradhatalanul a kéktúra ösvényeit. Nincs saját honlapja, a Dél-dunántúli Kéktúra bejárásának leírásai a Túrabázis oldalán olvashatóak. Mindenkinek csakis ajánlhatom a túraleírásokat!
„Kékbakancs Szakosztály” - Dél-dunántúli Kéktúra bejárás - Ugrás az oldalra
Vissza a Tartalomjegyzékre

Fontos dolog: az időjárás
Időkép

Egy kitűnő oldal, ahol nagyon jó grafikával, igazán közérthetően mutatják be hazánk pillanatnyi időjárását a felhőkép és más egyéb egyéb képtérképek segítségével. Előrejelzéseik tapasztalataim szerint nagyon jók, talán a legjobbak a hazai időjárási oldalak közül!
Időkép - Ugrás az oldalra

Az OMSZ honlapja

Ha még valaki nem ismerné...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja rengeteg adattal, előrejelzésekkel, folyamatosan frissítve. Túráink előtt „kötelező olvasmány”.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja - Ugrás az oldalra

Időjárás.hu

Szintén olyan honlap, amit érdemes túrák előtt tanulmányozni! Előrejelzéseik tapasztalataink szerint valamivel pontosabbak, mint a met.hu-n.
Időjárás.hu - Ugrás az oldalra

Hydroinfo

Az Országos Vízjelző Szolgálat honlapja szintén alapolvasmányunk túrák előtt. Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a „Meterorológia információk/Az elmúlt 14 napban észlelt csapadék” menüpont térképét, ami nagyon hasznos a túrán várható „sárviszonyok” feltérképezésében! De egyébként is nagyon információgazdag, ezért szinte kötelező olvasmány!
Hydroinfo - Ugrás az oldalra
Vissza a Tartalomjegyzékre

Külföldi túrázós honlapok
Az Eisenach - Budapest hosszútávú vándorútról

Egy német csapat járja már évek óta ezt a vándoutat, amit még a valaha volt NDK, Csehszlovákia, Lengyelország és Magyarország hozott létre a E jelű hoszútávú vándorutak kialakulása előtt, a ő élményeikből készült ez a honlap. Bár csak német nyelvű, szeretném mindenki figyelmébe ajánlani. Németországból indulva a nagy részét már bejárták, valószínüleg 2009-ben fogják Magyarországot elérni.
Az Eisenach - Budapest hosszútávú vándorútról - Ugrás az oldalra

Slackpacker.com

Ez egy amerikai oldal rengeteg túrázós honlapra utaló linkkel. Még a mi honlapunkat is megtalálod az európai szekcióban!
Slackpacker.com - Ugrás az oldalra

Backpack Europe

Általános információs oldal az európai utazásról és hátizsákos turizmusról. Ezt az oldalt tényleg érdemes meglátogatni ha tanácsokat, vagy utitippeket keresel angol nyelven!
Backpack Europe - Ugrás az oldalra

World Hiking

Ez egy tényleg óriási linkgyűjtemény a túrázással és utazással kapcsolatban a világ minden sarkából! Szinte minden országnak van egy önálló fejezete hasznos és érdekes linkekkel - angol nyelven.
World Hiking - Ugrás az oldalra

Ton de Maagt - Hiking Page

Többszáz túrázással kapcsolat link gyűjteménye Európa minden országából. Itt is szinte minden országnak van egy-egy önálló fejezete. Érdemes barangolni az itt ajánlott honlapok között, akadnak gyöngyszemek is közöttük!
Ton de Maagt - Hiking Page - Ugrás az oldalra

Travelling & Trekking site

Ez szintén egy hatalmas ajánlóoldal, ahol rengeteg linket találhatsz a túrázással és utazással kapcsolatban a világ minden tájáról.
Travelling & Trekking site - Ugrás az oldalra
Vissza a Tartalomjegyzékre

A kedvenceim...
„Elveszett” sinek: Budapest megszüntetett villamosvonalai

Ha budapesti vagy, és sokat jársz a városban, néha a legfurcsább helyeken találsz néhány méternyi villamossint, vagy csak a nyomait az utcákon. Vajon milyen villamosok jártak arra és mikor? Ezekre a kérdésekre keres - és talál - választ ez a kitűnően szerkesztett honlap. De ha csak régi budapesti fényképekre vagy kíváncsi, akkor is érdemes ellátogatnod erre a website-ra!
„Elveszett” sinek: Budapest megszüntetett villamosvonalai - Ugrás az oldalra

Villamosok.Hu

Na, már megint egy műszaki honlap! Sajnos, nem tudom megtagadni a szakmám! Ez a kitűnő honlap a valaha Budapesten futott, illetve most is közlekedő villamostípusokkal - az öreg, több mint 100 éves kávédarálóktól a legmodernebb Combinókig - ismertet meg sok fényképpel, közérthető leírásokkal. Vajon tudod, milyen típusokat neveztek még nem is olyan régen a pestiek „Stukának” vagy „Bengálinak”? Ha nem, itt megtalálod rá a választ!
Villamosok.Hu - Ugrás az oldalra

Virtourist.com

Egy honlap, ami csodálatos fényképekkel és szép leírásokkal angol nyelven körbekalauzol a világ nagyvárosaiban. Megismerheted a városok történetét és látnivalóit egy füst alatt. Külföldi utazás előtt nagyon jó szolgálatot tehet, ha ellátogatsz erre a honlapra, és megismered uticélod nevezetességeit! Persze jó dolog az is, ha csak úgy „virtuálisan” barangolod végig a városokat!
Virtourist.com - Ugrás az oldalra

Hegyek Vándorai Turista Egyesület honlapja

És végül turista egyesületünk honlapját ajánlom a figyelmedbe. Idestova három éve vagyunk ott tagok &son-nal és ráadásul én vagyok a honlap készítője és szerkesztője is, ezért valószínüleg sok hasonlóságot találsz majd a kéktúrás és az egyesületi honlap kialakítása között! Látogass el ide, és ismerd meg egyesületünk életét, céljait, programjait és történetét!
Hegyek Vándorai Turista Egyesület - Ugrás az oldalra
Vissza a Tartalomjegyzékre

És végül: ömlesztve!

A honlapom fennállásának majdnem öt éve alatt sok más honlaptól kértem, hogy helyezzenek el ide mutató linket. Rengeteg más oldal és linkgyűjtemény viszont az én kérésem nélkül is tartotta annyira informatívnak ezt az oldalt, hogy ide mutató linket rakjon fel! Sokáig gondolkodtam, hogyan tudnám viszonozni ezt nekik, végül arra gondoltam, én is elhelyezem itt az ő honlapjaikra mutató viszontlinkeket!

Amikor rákerestem az ide mutató linkekre, még én is meglepődtem, mennyit találtam belőlük! Tehát most következzenek azok az oldalak mindenfajta rendszerezés nélkül, ahol a www.kektura.click.hu oldalra - vagy az aloldalaira - mutató linkek találhatóak a Yahoo! Site Explorer listázása szerint! Figyelem! Hosszú lesz a felsorolás!!

1. Wikipedia, the free encyclopedia http://en.wikipedia.org/wiki/ Countrywide_Blue_Tour_in_Hungary/
2. Travelling & Trekking http://bluedandelion.net/viit/hiking.htm/
3. Slackpacker.com - Hungary http://www.slackpacker.com/map_hungary.html/
4. Best hikes.com http://www.besthike.com/europe/index.html/
5. Wikipedia, the free encyclopedia http://en.wikipedia.org/wiki/European_ walking_route_E4/
6. Peak to Peak Hiking Trails http://www.peaktopeak.net/hun.html/
7. Search Europa http://searcheurope.com/search/ Sports_And_Recreation/ Hiking_And_Trails/index.shtml/
8. Túra.lap.hu http://tura.lap.hu/
9. Gyere Velem Magyarország http://www.szentistvanvandorlas.hu/
10. Bükk.lap.hu http://bukk.lap.hu/
11. Nógrád.lap.hu http://nograd.lap.hu/
12. Bakony.lap.hu http://bakony.lap.hu/
13. Zemplén.lap.hu http://zemplen.lap.hu/
14. Dunakanyar.lap.hu http://dunakanyar.lap.hu/
14. Börzsöny.lap.hu http://borzsony.lap.hu/
15. Sárvár.lap.hu http://sarvar.lap.hu/
16. Tatabánya.lap.hu http://tatabanya.lap.hu/
17. Kőszeg.lap.hu http://koszeg.lap.hu/
18. Pilis.lap.hu http://pilis.lap.hu/
19. Vas-megye.lap.hu http://vas-megye.lap.hu/
20. Panorámakép.lap.hu http://panoramakep.lap.hu/
21. Mátra.lap.hu http://matra.lap.hu/
22. Keszthely.lap.hu http://keszthely.lap.hu/
23. Az Országos kéktúrát Teljesítők önkéntes névsora http://www.turatop.hu/
24. Sátoraljaújhely.lap.hu http://satoraljaujhely.lap.hu/
25. Balaton-felvidék.lap.hu http://balatonfelvidek.lap.hu/
26. Tapolca.lap.hu http://tapolca.lap.hu/
27. Wanderung von Heidelberg nach Budapest http://www.weitwanderungen.de/
28. Hollókő.lap.hu http://holloko.lap.hu/
29. Badacsony.lap.hu http://badacsony.lap.hu/
30. Geokék - kék jeleken égi jelekkel http://okt.geocaching.hu/
31. Bükki-hegyhát.lap.hu http://bukki-hegyhat.lap.hu/
32. Vértes.lap.hu http://vertes.lap.hu/
33. Csobánka.lap.hu http://csobanka.lap.hu/
34. Galyatető.lap.hu http://galyateto.lap.hu/
34. Aggtelek.lap.hu http://aggtelek.lap.hu/
35. Boldogkőváralja.lap.hu http://boldogkovaralja.lap.hu/
36. Zoek en vind pagina over het toerisme in Hongarije http://hongarijetoerisme.zoekvinden.nl/
37. Budai-hegység.lap.hu http://budai-hegyseg.lap.hu/
38. Programkalauz http://www.programkalauz.hu/
Nagyon sok rám mutató linket köszönhetek a Programkalauznak: minden oldalán szereplek a jobb oldali ajánló menüben! Ezt szeretném külön is megköszönni!
39. Balaton képgaléria.lap.hu http://balaton-kepgaleria.lap.hu/
40. Galga.lap.hu http://galga.lap.hu/
41. Putnok.lap.hu http://putnok.lap.hu/
42. Gerecse.lap.hu http://gerecse.lap.hu/
43. Ingyenes kirándulás http://www.kirandulasingyen.hu/
44. Káli-medence.lap.hu http://kalimedence.lap.hu/
45. Cserhát.lap.hu http://cserhat.lap.hu/
46. Visegrád.lap.hu http://visegrad.lap.hu/
47. Zoek & Vind pagina naar vele mooie plekjes van natuurlijk Hongarije http://hongarijenatuur.zoekvinden.nl/
48. Sümeg.lap.hu http://sumeg.lap.hu/
49. Keszthelyi-hegység.lap.hu http://keszthelyi-hegyseg.lap.hu/
50. Farkasgyepűi Erdészet németbányai vadászháza http://vadaszhaz.googlepages.com/
51. Teljesítménytúrázók Társasága - Országos Kéktúra http://ttt.tr.hu/okt/oktfaq.html/
52. Séta a „Nagy Kék úton” http://www.atom.hu/Kalandjaink/OKT/
53. Bükk linkgyűjtemény http://bukk.web007.hu/
54. Alpokalja.lap.hu http://alpokalja.lap.hu/
55. Encs.lap.hu http://encs.lap.hu/
56. Bakony linkgyűjtemény http://bakony.web007.hu/
57. Kőszeg linkgyűjtemény http://koszeg.web007.hu/
58. [kektura.eu] Másfélmillió lépés Európa szívében http://www.kektura.eu/
59. Kéktúra a Cserhátban http://koszikla.hit.hu/gyalogt/ hazai/hazai2001/hazai2001cserhat.htm
Több rám mutató is linket köszönhetek a Kőszikla túracsapatnak: sok oldalukon szereplek mint információforrás!
60. Aktív pihenés linkgyűjtemény http://aktivpihenes.web007.hu/
61. Hongarije diamental.nl http://diamental.nl/hongarije/ned/steden/ zengovarkony.htm/
62. Vállus.lap.hu http://vallus.lap.hu/
63. Vizsoly.lap.hu http://vizsoly.lap.hu/
64. Kékkúti Vendégház - Kékkút, Fő utca 39. http://kekkutfoutca39.hu/
65. Bélapátfalva.lap.hu http://belapatfalva.lap.hu/
66. Kirándulás, túra, szabadidő http://kirandulas.linkindito.hu/
67. Tatabánya.lapozz.hu - Linkgyűjtemény http://tatabanya.lapozz.hu/?logo=1
68. Linkgyűjtemény - Nyugat-Dunántúl http://www.linksite.hu/lapok/ nyugat-dunantul/
69. Sétafika - Hasznos linkek http://www.setafika.hu/new/index.php?fo=infook_tudnivalook&mellek=hasznos_linkek/
Nagyon sok rám mutató linket köszönhetek a Sétafikának: sok túrájához ajánlja az oldalamat információforrásként!
70. Startlap túrázáshoz by KG http://www.hvt.bme.hu/~kovacsg/ start/mountains.html/
71. A Vértes-hegységről bővebben http://www.karpategyesulet.hu/doksik/ Ismertetok/Vertes-hgs.html/
Több rám mutató linket köszönhetek a Kárpát Egyesületnek: sok oldalukon szerepelek mint kapcsolódó link!
72. OKT-óber Vándortúra http://kobor-kalandor.tar.hu/OKT-ober/ vandortura.htm/
73. Bükk.linkem.hu - Linkgyűjtemény http://bukk.linkem.hu/
74. Tatabánya.lapozz.hu - linkgyűjtemény http://tatabanya.lapozz.hu/
75. Weblink.hu - Kirándulás http://kirandulas.weblink.hu/
76. bükk.adrenalink.hu - linkgyűjtemény http://www.bukk.adrenalink.hu/
77. tatabanya.adrenalink.hu - linkgyűjtemény http://www.tatabanya.adrenalink.hu/
78. Megyer.lap.hu http://megyer.lap.hu/
79. TúraBázis - a magyar Turisták nyilvános információs tára http://www.turabazis.hu/turazok.html/
80. Bakonykuti weboldala http://www.bakonykuti.hu/?page=linkek/
81. Sárvári Vendégház - Szentbékkálla http://www.sarvarivendeghaz.hu/index7.htm/
82. Tatabánya - Észbontó.hu - Linktár http://www.eszbonto.hu/linkek.php? linkalkat=20774/
83. www.notincs.hu - nőtincsieknek és mindenki másnak http://www.notincs.hu/
84. Farkas Nóra honlapja - Kéktúra összesítő http://www.farkasnora.hu/tura/kektura.html/
85. elvont túraoldala http://members.chello.hu/elvont2/link.html/
86. Hun-Web Linkek - Szabadidő, Turizmus, Túrázás, Kéktúra http://www.hun-web.hu/linkek/rss.php?c=350/
87. Ösvénytaposó Baráti Társaság weblapja - Linkek http://osvenytaposo.freeweb.hu/
88. TripAtlas.com - About Countrywide Blue Tour in Hungary http://www.tripatlas.com/ Countrywide_Blue_Tour_in_Hungary/
89. Barangolások az Országos Kéktúrán http://bogartura.atw.hu/
90. A Dél-Dunántúli Kéktúra bejárása http://www.ddk.eoldal.hu/
91. Tatabánya - tatabanya.lapozz.hu - linkgyűjtemény http://tatabanya.lapozz.hu/?i=1/
92. Várhegy Vendégház http://www.corylus.halmaj.hu/ terkep.htm/
93. Bence on TOUR http://www.benceontour.hu/
94. Szamóca Ház weboldala http://www.matra-haz.hu/matrahaz/app/
95. Kalandmesterek Ezüst Rendje http://www.kalandmesterek.hu/

Ekkora linkanyagot szinte lehetetlenség állandóan karbantartani! Csak annyit tudok mondani, hogy a linkajánló mintaképei és a Yahoo! Site Explorer listázás a 2009. március 15.-i állapotot mutatja! Ebben az időpontban minden honlap a képeken látható állapotú volt, és a linkek kivétel nélkül működtek! Ha Te mégis mást tapasztalsz a látogatásod időpontjában, esetleg nem működő linkbe akadsz, akkor bocsika!

(hörpölin)


A szerzői jogokkal kacsolatban a Creative Commons irányelvei érvényesek. A részletes magyarázathoz kattints az ikonra! A Creative Commons irányelvei Ugrás a Statcounter honlapjára
  Honlapstatisztika