KÖNYVAJÁNLÓ


Dr. Vízkelety László, Išpanović Martin - Az Országos Kéktúra és akik végigjárták
Dr. Vízkelety László, Išpanović Martin - Az Országos Kéktúra és akik végigjárták

Kedves Látogatóm! Az Országos Kéktúra felfestett útvonala már lassan 80 éves, a rajta meghirdetett túramozgalom is elmúlt már 60. Nagyon sokunkban, akik azt a szép túramozgalmat már teljesítették, felmerült az a kérdés, hogyan jött létre az útvonal és a mozgalom, kik bábáskodtak a megszületésénél. A könyv szerzője, Dr. Vízkelety László az Országos Kéktúra mozgalom egyik kitalálója volt, az ő hiteles tolmácsolásában találhatjuk meg a válaszainkat a kérdéseinkre.

A könyv vévgigvezet bennünket a mozgalom kezdetein, történetén, rengeteg fényképpel illusztrálva megmutatja, hogyan teljesítették elődeink az Országos Kéktúrát. Régi kéktúrázókat szólaltat meg, akik felidézik a könyv hasábjain az élményeiket, az ő elbeszélésükből ismerhetjük meg a korabeli útvonalat.

A könyv részét képezi egy hosszú-hosszú felsorolás is: az 1961 és 2012 közötti Országos Kéktúra teljesítők névlistája. Majdnem 5000 név található benne, ha végigbogarásszuk, valószínűleg találkozunk majd közöttük ismerősökkel: kollégákkal, barátokkal, túratársakkal.

A könyv első alkalommal 2002-ben jelent meg, tíz évvel később, 2012-ben ismét kiadták Išpanović Martin által írt kiegészítéssel. Azt hiszem, ennek a könyvnek ott kell lennie minden kéktúrázó könyvespolcán, hiszen csakis ebből lehet megismerni a kéktúra mozgalom hiteles történetét!- hörpölin -


A szerzői jogokkal kacsolatban a Creative Commons (CC) irányelvei érvényesek. A részletes magyarázathoz kattints ezen szövegtől jobbra lévő ikonra! A Creative Commons irányelvei Ugrás a Statcounter honlapjára
Honlapstatisztika