HONISMERETI (ÉS ORSZÁGOS KÉKTÚRA ISMERETI) JÁTÉK

Szeretnék egy nagyon élvezetes játékot bemutatni neked, Kedves Olvasóm! Heyjoe, aki egy elkötelezett kéktúrázó, viszont a programozáshoz is kíválóan ért, kitalált egy nagyon szórakoztató és ötletes fényképes játékot az Országos Kéktúráról! Minden fordulóban tíz képet kapsz, melyek az Országos Kéktúra különféle pontjain készültek. A feladatod az, hogy egy térképre kattintva jelöld meg azt a pontot, ahol a kép készülhetett! Természetesen az elért pontszámot az fogja meghatározni, hogy milyen pontossággal jelölted meg a helyet. A térkép éppen ezért nagyítható, hogy a pontos helyet be lehessen jelölni. Az igazi telitalálathoz nem a fotózott téma helyét kell eltalálnod, hanem azt, hogy a kép szó szerint mely pontról készülhetett!

A játéknak három nehézségi fokozata van, az „light”, vagyis könnyű fokozatban viszonylag ismertebb pontokról van szó: városok nevezetességei, pecsételőpontok, ismertebb panorámák. Ezzel a játékkal a nem kéktúrázók is megpróbálkozhatnak, jó eséllyel a tízből 6-8 képet felismerhetnek. A „normál” játék már nehezebb, mert kevésbé ismert dolgok is szerepelnek a képeken. Ide már kell kéktúrázó rutin is, mert sok olyan panoráma illetve hely van a képeken, amit csak a kéktúrát járók ismerhetnek. A „hard”, vagyis nehéz fokozat már az alapos helyismerettel rendelkező, az Országos Kéktúrát már legalább egyszer teljesített kéktúrázóknak ajánlott, itt a találati pontosság értékelése is szigorúbb, már egy kisebb, akár néhány tucat méteres tippelési eltérés is ronthat az elérhető pontszámon! A „multiplayer” játékban egyszerre mérheti össze a tudását két játékos. Ugyanazokat a képeket látják, ugyanabban a sorrendben, itt viszont már nem csak a találati pontosság számít, hanem az is, milyen gyorsan tippelik meg a játékosok a választ!

Tehát játékra fel! Próbáld ki, Kedves Olvasóm, mennyire ismered a hazádat, és ezen belül mennyire ismered az Országos Kéktúra útvonalát, látnivalóit!
EGYÉB JÁTÉKOK

És most egy kis kitekintés a világra! A „Traveller IQ Challange” játékban egy világtérképen kell megtippelni, hogy az adott helyszínek (városok, nevezetességek, egyéb ismert helyszínek) merre találhatóak. Itt is fontos az időfaktor, ugyanis csak pár másodperce van a játékosnak arra, hogy tippeljen. A játék 12 fokozatból áll, magasabb (és persze egyre nehezebb) fokozatokra csak akkor lehet továbblépni, ha az előző, könnyebb pályákat már sikeresen teljesítetted. A linkre való kattintással az egész világra kiterjedő játék kezdőoldalára jutsz, de lehet a menüből földrészeket és országokat is választani!

Mennyire ismered a világot? - Traveller IQ Challange
Traveller IQ Challange
Mennyire ismered a világot? Tedd próbára a tudásod! Nekem még soha nem sikerült a végére érnem, pedig jó földrajzosnak tartom magam!


A harmadik játék egy egyszerű puzzle, ahol Európa országait kell elhelyezni a térképen. Itt négy verzió létezik: a „Country, Easy” verzióban vékony szaggatott vonallal jelölve vannak az országhatárok és csak meg kell keresni az elhelyezendő ország helyét, a „Country, Hard” verzióban egy teljesen üres térképen kell elhelyezni őket. Ha túl nagy az eltérés a valóságos helyzet és az elhelyezés között, akkor a játék nem fogadja el a válaszunkat. A másik két játéklehetőségnél a fővárosokat kell elhelyezni a térképen az országhatárok segítségével, illetve azok nélkül.

Európa Puzzle
Európa Puzzle
A játék a Owl and Mouse (Bagoly és Egér) oldalról van átvéve.


hörpölin

A szerzői jogokkal kacsolatban a Creative Commons (CC) irányelvei érvényesek. A részletes magyarázathoz kattints ezen szövegtől jobbra lévő ikonra! A Creative Commons irányelvei Ugrás a Statcounter honlapjára
Honlapstatisztika