Mi újság a honlapon?

Elsősorban a törzslátogatók kedvéért létrehoztam ezt az információs blokkot. Itt fordított időrendi sorrendben megtalálhatóak 2005. szeptembertől kezdve a megtett túráink és a honlapon történt változások. Így nem kell végigbogarászni a teljes honlapot valami újdonságot keresve. Nagyjából az utolsó hónap eseményei, változásai félkövér betűkkel vannak kiemelve!

Praktikus dolog, nem?

Persze azért akkor is szívesen látunk, ha a legutóbbi látogatásod óta nincs frissítés...

 • 2019. március 7. Már az új formátumban létrehoztam a KDP-s és kerékpáros oldalakat, februárban pedig belevágtam a meglévő oldalak átalakításába is. Első lépésként néhány perce kapcsoltam át az Alföldi Kéktúra oldalait az új formátumra. A legközelebbi lépés a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra lesz, terveim szerint még márciusban ezek az oldalak is megjelennek majd az új köntösükben!
 • 2018. december 24. Habár az utóbbi több mint fél évben nem írtam ide a Mi újság a honlapon? rovatba, egyáltalán nem töltöttem tétlenül az időt! Még áprilisben vágtam bele a Dunazug 300 kerékpáros túramozgalomba, amit négy túranap alatt teljesítettem, a Budai-hegység, a Pilis- és Visegrádi-hegység, valamint a Gerecsei útjait bejárva. Utána vágtam bele az Országos Kerékpáros Körtúrába, amin ebben az éven - bár tavasszal többet terveztem - csak nyolc túranapot tudtam összességében tekerni. A kerékpáros szezon végén, októberben kezdtem bele a Közép-dunántúli Piros Túrába, ezt természetesen bakancsosan és gyalogosan igyekszem teljesíteni. És hogy miért nem voltak eddig ezek a leírások hozzáférhetőek a honlapon? Már régóta tervezgetem a honlap új külalakját és ezeket a fejezeteket már nem akartam a régi formátumban elkészíteni! De az új dizájn nem nagyon áll egyelőre össze, ezért a túraleírásokat inkább közzé teszem, csak úgy magukban a szokásos körítés nélkül! Az egyes mozgalmak leírásai a következő linkekre kattintva érhetőek el:
  Dunazug 300
  Országos Kerékpáros Körtúra
  Közép-dunántúli Piros Túra
 • 2018. március 16. Folytattam a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra 2014-es trackjeinek feldolgozását, ennek az eredménye az a térkép, amire most cseréltem ki a főoldalon lévő átnézeti térképet (az alaptérkép változatlan, csak az útvonal változott kissé rajta). Mivel a bejárásom időpontja óta nem történt nagyobb útvonalváltozás az RPDDK útvonalán, ez a térkép még pontosnak tekinthető!
 • 2018. március 11. A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra 2014-es trackjeinek feldolgozását folytatva elkészítettem a szintmetszeteket is. Ezek az Útvonal fejezetben már megtekinthetőek az útvonaladatok tájegységi bontású táblázataival, valamint a letölthető trackekkel együtt. Bár egy ideig még meghagyom a régi „Túraszakasz metszetek” fejezetet, de ezek adatai már elavultak az újakhoz képest, ezt piros figyelmeztető szöveggel közlöm is az oda ellátogatókkal!
 • 2018. március 5. Mivel nemrég elkészültek az új Országos Kéktúra fényképalbumok (ennek eddig „Új fényképalbumok” volt a neve), felszámoltam a régi, idestova tizennégy éves, csak az első OKT bejárásom kisméretű képeit tartalmazó albumokat (ennek a fejezetnek eddig „Fényképalbumok” volt a neve). Mostantól csak az új fényképalbumok érhetőek el a honlapon, természetesen a „Fényképalbumok” fülre kattintva! Ezen kívül a menü fülecskéit is átrendeztem az OKT oldalain, a statisztika alapján sűrűn látogatott oldalakat sorolva előre. Bocsi az esetleges kellemetlenségekért!
 • 2018. február 27. Régi adósságomnak eleget téve hozzáfogtam a 2014-es Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra bejárása folyamán felvett GPS trackek feldolgozásának. Ennek a munkának az első eredménye az a táblázat, ami az RPDDK több mint 200 jellemző pontja közötti távolság- és szintadatokat tartalmazza. Ez az adathalmaz már fel van töltve a honlapra, és ez váltotta ki a 2006-os pecsételőfüzetemből kimásolt adatokból készített oldalt. A táblázat az RPDDK lapjain "A kéktúra számokban" fülre kattintva érhető el.
 • 2018. február 18. Teljesen átalakítottam a Tájegységi bontás fejezének oldalait. A még 2009-ben létrehozott, mára már eléggé információszegény oldalakat kicsit felturbózva most tartalmaznak egy tájegységi térképet, az új fényképalbumok adott tájegységre vonatkozó fényképgyűjteményét, mindhárom bejárásom leírásaira mutató linkeket, valamint az Útvonal fejezetből átvéve a tájegység szintdiagramját, a jellemző pontok közötti távolságokat és a letölthető gps tracket is. Szerintem elég jó összefoglalását adják a tájegységi szakaszoknak!
 • 2018. január 13. Elkészült az utolsó, a tizenharmadik fényképalbum is, amely az Országos Kéktúra Zempléni-hegységen átvezető útvonalát mutatja be 212 fényképfelvételen. Több éves munka végére érkeztem ezzel, hiszen a tizenhárom tájegységi fényképalbumban most összesen 2631 nagyfelbontású, 1280x960 pixel méretben is megnyitható képen mutatom be az Országos Kéktúra teljes útvonalát! Ezután meg fogom szüntetni a régi fényképalbumokat, amelyek csupán az első kéktúra bejárásom képeit mutatják be sokkal kisebb méretű képekkel.
 • 2018. január 3. Elkészült a tizenkettedik fényképalbum, amihez a csereháti túráimból válogattam képeket. Most már csak a Zempléni-hegység albuma hiányzik, remélem, egy-két hét alatt azzal is elkészülök majd! Az ünnepek alatt módosítottam az Általános információs fejezet pecsételésről szóló részét az új és a régi kiírás szerint is értelmezve az ezzel kapcsolatos problémákat.
 • 2017. december 25. Volt egy kis időm ma reggel, így aztán bepötyögtem az újfajta Országos Kéktúra igazolófüzetben lévő táblázatokból a pecsételőhelyek közötti távolság- és szintadatokat. Az adatok A kéktúra számokban fejezetben érhetőek el. A régi pecsételőfüzetből származó távolság- és szintadatok oldalát nem töröltem, a rá utaló link megtalálható az oldalon.
 • 2017. december 24. Néhány nappal ezelőtt, december 19-én megjelent a legújabb fajta Országos Kéktúra pecsételőfüzet, már színes térképekkel és új kiírással. Lényegesen megváltozott ugyanis az igazolás módja - legalábbis azoknak, akik már ezzel a fajta füzettel vágnak bele a kéktúrázásba! Mivel nekem is van már ilyen füzetem, egyszerűen begépeltem belőle a kiírás szövegét, ami a Magyar Természetjáró Szövetség levelével együtt már olvasható a kéktúra kiírása fejezetben. Az oldalon meghagytam a régi kiírás szövegét is (mivel az a sok ezer régifajta igazolófüzetbe bélyegző kéktúrázó miatt még sokáig érvényben lesz), így most egymás alatt olvasható mindkettő.
 • 2017. december 20. Sikerült befejeznem még az ünnepek előtt a 11. tájegység, a Borsodi-dombság és az Aggteleki-karszt fényképalbumát is. Összeszámoltam, az eddigi tizenegy album összesen 2302 fényképet tartalmaz, a legújabb pedig 130-at. Jó szórakozást a Borsodi-dombság és Aggteleki-karszt fényképalbumához!
 • 2017. november 29. Örömmel jelentem, hogy újabb fül jelent meg az Új fényképalbumok oldalain, hiszen elkészültem a Bükköt bemutató albummal is! Jó szórakozást kívánok a Bükk fényképalbumához!
 • 2017. november 18. Elkészült a soron következő tájegység fényképalbuma. A Mátra fényképalbuma egyelőre az utolsó a sorban, de még karácsony előtt szeretném befejezni a Bükk albumát is!
 • 2017. október 28. Régi tartozásomnak igyekszem azzal eleget tenni, hogy folytatom az Országos Kéktúra oldalain az Új fényképalbumok sorát. A harmadik bejárásom képeit is felhasználva most frissítettem a Cserhát fényképkollekcióját és ma reggelre be is fejeztem a képaláírások megírását. Ahogy az időm engedi, folytatom az albumok sorát, most majd a Mátrával kezdve azt.
 • 2017. szeptember 1. Elkészültek az utolsó, Zempléni-hegységben megtett túrám leírásai is, már ezek is olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben. Ezzel teljessé váltak a harmadik OKT bejárásom leírásai!
 • 2017. augusztus 16. Elkészítettem a júniusi bakonyi túrám leírásait, már olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben. Amint tudok, nekifogok a befejező, zempléni túra leírásainak is!
 • 2017. augusztus 1. EGY ÖTNAPOS TÚRA KERETÉBEN VÉGIGJÁRTAM A HARMADIK ORSZÁGOS KÉKTÚRA TELJESÍTÉSEMBŐL MÉG HIÁNYZÓ RÉSZT: GIBÁRTTÓL HOLLÓHÁZÁIG A ZEMPLÉNI-HEGYSÉGÉT! Tudom, hogy még adós vagyok a júniusi, bakonyi túrám leírásaival is, de ezek már készülnek, és remélem, a hét végére már fel tudom tölteni azokat a holnapra! Akkor látok majd neki a mostani túrám leírásainak. Szóval csak egy kis türelmet kérnék! :-)
 • 2017. július 20. Elkészültek a Borsodi-dombságon és az Aggteleki-karszton átvezető háromnapos túrám leírásai, és a Cserehátból az előző alkalommal kimaradt Bódvaszilas-Tornabarakony túra leírása is! A túraleírások linkjei már fenn vannak a Túraszakaszok leírásai fejezetben!
 • 2017. július 12. Elkészítettem idei első többnapos túrám leírásait: már olvasható a Gibárt és Tornabarakony közötti áprilisi kétnapos túrám a Túraszakaszok leírásai fejezetben! Már neki is láttam a következő, májusi túrám leírásainak. Várhatóan jövő hét vége felé elkészülnek a Putnok és Tornabarakony közötti szakasz leírásai is!
 • 2017. június 27. Folytattam az Országos Kéktúra bejárásomat: június 21. és 25. között végigjártam a Bakonyt Városlőd-Kislőd vasútállomás és Bodajk között. Egy korábbi túrámon még május végén Putnokról indulva bejártam a Borsodi-dombságot és az Aggteleki-karsztot is Bódvaszilasig, majd onnan még elmentem Tornabarakonyig, hogy a Cserehátból még hiányzó szakaszt is bepótolhassam. Remélem, az összes idén teljesített szakasz leírását el tudom készíteni július végéig!
 • 2017. április 19. Az Alföldi Kéktúra tavaly késő őszi befejezése után most ismét elővettem a harmadik Országos Kéktúra bejárásom igazolófüzetét, és a húsvéti hosszú hétvégén gyalogoltam két napot a Csereháton Gibárt és Tornabarakony között. Már nem kell sok a teljesítés befejezéséhez, remélem, még az idén a végére érek! A túraleírásokat elkészítem, amint lesz rá időm!
 • 2017. április 5. Megújult a jelvények oldala! Csernus Gábor, jelenleg kilencszeres Országos Kéktúra teljesítő vette magának a fáradtságot és utánaérdeklődött minden, a kéktúrázással kapcsolatos jelvénynek és kitűzőnek - próbált adatokat szerezni arról, kiknél és hogyan lehet ezeket a teljesítés után megigényelni és aztán megkapni. Ezeket az információkat megosztotta velem is, hogy tegyem közkinccsé a honlapon. Ennek a kérésnek nagyon szívesen eleget teszek, hiszen még számomra is akadnak újdonságok a jelvények, kitűzők között! Jó böngészést kívánok a megújult oldalhoz és Gáborral együtt ígérem, a még hiányzó információkat minél gyorsabban igyekszünk pótolni! Ez az oldal jelenleg csak az OKT menüjéből érhető el, de mivel most már a teljes Kékkör jelvényeit tartalmazza, pár napon belül a DDK és az AK oldalain is beteszem a menüpontok közé.
 • 2017. január 3. Az ünnepek között volt időm feldolgozni az Alföldi Kéktúra bejárása közben felvett GPS trekkeket, így be tudtam fejezni az Útvonal fejezet nagy táblázatát, ami 286 elemi szakaszra bontva mutatja az általam mért távolságadatokat és azokat összehasonlítja az MTSZ hivatalos adataival, valamint az igazolófüzetben feltüntetett távolságokkal. A táblázat Excel2003 formátumban is letölthető, és a trekkek kmz formátumban a Google Earth-szel is megnyithatóak! Jó böngészést kívánok hozzá!
 • 2016. december 21. Elkészültek az utolsó még hiányzó Alföldi Kéktúra túraleírások, ezek is olvashatóak már a Túraszakaszok leírásai fejezetben! Igyekszem még a többi elmaradásomat is pótolni ebben az évben!
 • 2016. november 27. Újabb túraleírások készültek el: megírtam a volt Halápi csárda és Kisvárda közötti szeptemberi túrám leírásait is, már azok is olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben! Belekezdtem már az utolsó túrám leírásaiba is, remélem, hamarosan azokat is feltölthetem ide!
 • 2016. november 18. Megírtam a Berettyóújfalu és a volt Halápi csárda közötti augusztusi túrám leírásait, már olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben! Már készülnek a következő, volt Halápi csárda és Kisvárda közötti szakasz leírásai is, remélem, a következő hétvégén azokat is feltölthetem majd ide!
 • 2016. október 27. EGY HÁROMNAPOS TÚRÁVAL PONTOT TETTEM AZ ALFÖLDI KÉKTÚRA BEJÁRÁSOM VÉGÉRE, HISZEN 2016. OKTÓBER 23. ÉS 25. KÖZÖTT VÉGIGJÁRTAM A MÉG HIÁNYZÓ KISVÁRDA - SÁTORALJAÚJHELY SZAKASZT! A TÚRA NEGYEDIK NAPJÁN A K+ JELZÉSEN FELBALLAGTAM A VÁROSBÓL A SÁTOR-HEGYEKBE, HOGY OTT TALÁLKOZZAK AZ ORSZÁGOS KÉKTÚRA RÉGI ÚTVONALÁVAL, AMIN MINDKÉT OKT BEJÁRÁSOMKOR HALADTAM. MIUTÁN EZT IS MEGTETTEM, ELMONDHATOM, HOGY BEJÁRTAM A KÉK KÖRT IS, LÁBNYOMAIM FOLYAMATOSAN HALADNAK KÖRBE AZ ORSZÁGBAN!
  Tudom, hogy nagy a lemaradásom a túraleírásokkal és a statisztikával (a fényképalbumokat nem is említve), de most, hogy nem kell már a túrák szervezésével és bejárásával foglalkoznom, igyekszem Karácsonyig MINDEN hiányt pótolni az Alföldi Kéktúra oldalain!
 • 2016. szeptember 26. Tovább szaporítottam a megtett kilométerek számát az Alföldi Kéktúrán, múlt héten szerdától vasárnapig bejártam a volt Halápi csárda és Kisvárda közötti távot! Tudom, hogy lemaradásban vagyok a túraleírások készítésével, hiszen még a múlt havi túra leírásai sem készültek el, de amint tudom, pótolom valamennyi, még hiányzó részt! A Heyjoe-féle nyilvántartás szerint eddig a mozgalom 92%-át teljesítettem, már csak egyetlen, 65 km-es, háromnaposra tervezett szakasz van hátra Sártoraljaújhelyig, amit október vége felé tervezek teljesíteni!
 • 2016. szeptember 1. Újabb szakaszt jártam be az Alföldi Kéktúrán a múlt héten szerda és vasárnap között: Berettyóújfalutól a Debrecen melletti Halápi csárdáig jutottam el. A leírásokat amint tudom, elkészítem majd. A Heyjoe-féle nyilvántartás szerint eddig a túramozgalom 79%-át teljesítettem!
 • 2016. augusztus 22. Elkészítettem a júliusi, Körösladány és Berettyóújfalu közötti ötnapos túrám leírásait, már ezek is olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben!
 • 2016. július 26. A múlt héten folytattam az Alföldi Kéktúra bejárását ott, ahol abbahagytam, vagyis a körösladányi vasútállomáson. Öt túranap alatt egy 125 km-es szakaszt jártam be és érkeztem meg vasárnap délután Berettyóújfalu vasútállomására. Elmondhatom, hogy már több mint a felét teljesítettem ennek a túramozgalomnak is, jelenleg a 64%-át jártam be 849 km-es össztávnak!
 • 2016. július 10. Kicsit a lovak közé csaptam, és megírtam a legutóbbi, Mezőtúr és Körösladány közötti túrám napi leírásait is! Már ezek is olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben!
 • 2016. július 3. Pótoltam a lemaradásom egy részét és megírtam a májusi Mindszent-Mezőtúr közötti négynapos túrám leírásait. Már ezek is olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben!
 • 2016. június 25. Néhány nappal ezelőtt, múlt héten szombat és hétfő között bejártam az Alföldi Kéktúra Mezőtúr és Körösladány közötti 70 kilométeres szakaszát. Tudom, hogy még az előző túrám leírásait sem fejeztem be (már dolgozom rajtuk), de nemsokára ezeknek a túráknak a leírásai is elkészülnek majd!
 • 2016. május 26. A múlt héten csütörtök és vasárnap között végigjártam az Alföldi Kéktúra Mindszent vasútállomás és Mezőtúr közötti szakaszát. A névlegesen 101 km hosszú szakasz a valóságban 109 km hosszú lett a kisebb-nagyobb kitérőkkel együtt. A túraleírásokat amint időm lesz rá, elkészítem majd!
 • 2016. május 15. Feldolgoztam az áprilisi alföldi túrám GPS trackjeit, kiegészítettem az ebből számolt távolság adatokkal az Útvonal fejezetben a táblázatot, illetve a track KMZ formátumban letölthető, és Google Earth programmal meg is nyitható.
 • 2016. május 8. Végre volt időm megírni a még áprilisban bejárt, a Petróczi iskolától Mindszent vasútállomásig vezető Alföldi Kéktúra szakaszok leírásait. Már olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben!
 • 2016. április 18. A múlt héten szerda és szombat között egy négynapos túrán bejártam az Alföldi Kéktúra Petróczi iskola és Mindszent közötti névleg 88 km-es szakaszát, ami a valóságban 101 km hosszúra sikeredett a kisebb-nagyobb letérések miatt. A túraleírásokat amint tudom, elkészítem. Igyekszem folytatni a Fényképalbumot is, mert azzal viszont jelentős lemaradásban vagyok!
 • 2016. április 12. Elkészültek a márciusi Hollókő - Mátraverebély túrám leírásai. Már olvashatóak a Országos Kéktúra túraleírásai fejezetben. A harmadik Országos Kéktúra bejárásomon a Bakony kivételével bejártam már az útvonalat az Írott-kő és Putnok között!
 • 2016. március 17. Tudomásomra jutott, hogy a Cartographia Kiadó megjelentette az Országos Kéktúra dunántúli útvonalát bemutató Kéktúra II. című kiadványt! A tavaly karácsonyra megjelent Kéktúra I. című könyvvel együtt így már a kéktúrázók kezében lehet a megváltozott útvonalú Országos Kéktúrát bemutató mindkét turistakalauz! Azt hiszem, húsvéti ajándékképpen meglephetjük magunkat vele!
 • 2016. március 17. A hosszú hétvégén vasárnap és hétfőn bejártam a tavaly novemberben félbeszakított cserháti túrám maradékát, vagyis a Hollókő és Mátraverebély közötti szakaszt. A túraleírások hamarosan elkészülnek majd!
 • 2016. február 24. Az első Országos Kéktúra bejárásom leírásai még egy jóval elavultabb kódolási rendszerrel készültek, ezzel már régóta kilógtak a többi jelenlegi oldal közül. Ezeket most átalakítottam, ráadásul a fényképanyagukat is alaposan felturbóztam, az eddigi körülbelül 200 fénykép helyett most már 633 szövegközi kép található bennük! Az első 14 túránkon még hagyományos fényképezőgépünk volt, az ezekben a részekben szereplő képeket a családi albumból egészítettem ki papírképek beszkennelésével és feltöltésével. A szövegbe igyekeztem nem belenyúlni, de mivel minden túraleírást átolvastam, kijavítottam a bennük talált helyesírási hibákat és magyartalan fogalmazást. Jó szórakozást kívánok az olvasásukhoz!
 • 2016. február 11. A honlap mindhárom főoldalának tetején (OKT, RP-DDK és AK) egy-egy kis ikon jelent meg, ezek Heyjoe útvonalnyilvántartó oldalairól a saját teljesítéseim állását mutatják. Már régen regisztráltam oda, azóta vezetem ott a megtett kilométereket. A kis ikonok egyrészt az olvasókat is tájékoztatják erről, másrészt egy kis reklámot is biztosítanak az útvonalnyilvántartásnak, ami szerintem egy nagyon hasznos dolog! Az ikonok alatti „MI EZ?” feliratva kattintva egy rövid ismertető jelenik meg, ami tartalmazza egyrészt a három túramozgalom útvonalnyilvántartó oldalait, másrészt linkeket ad Heyjoe fényképes kéktúra kvízének különféle nehézségi fokozataihoz, és más munkáihoz is.
 • 2016. február 1. Új fül jelent meg a honlap oldalainak tetején az Országos Kéktúra és a Dél-dunántúli Kéktúra fülei mellett: az Alföldi Kéktúráé! Még tavaly tavasszal vágtam bele ebbe a mozgalomba, és az eddigi két túrámon összesen hét napot gyalogoltam rajta, így Szekszárdról indulva a Gemenci-erdőn és a Kiskunságon keresztül a Kelebiához közeli Petróczi iskoláig jutottam el. Terveim szerint még ebben az évben megpróbálom végigjárni és eljutni a másik végpontjára, Sátoraljaújhelyre! Az Alföldi Kéktúra oldalainak csak a magja létezik jelenleg, de a bejárásom folyamán fokozatosan bővülni fog még!
 • 2015. december 1. EZ ITT A REKLÁM HELYE!! :-)) Megjelent a kéktúrázók között már jól ismert Országos Kéktúra útvonalkalauz legfrissebb kiadása, pontosabban annak első része, ami kelet-nyugati írányban közli az útvonal leírását Hollóháza és Nagymaros között, valamint a hozzá tartozó térképoldalakat. Ez a kiadás már tartalamazza mindazt a sok útvonalváltozást is, ami az utóbbi két évben történt az Országos Kéktúra útvonalán! Azt hiszem, ezzel egy hiánypótló mű született, mivel ez az első hivatalos kiadvány az alaposan megváltozott kéktúra útvonalról! Minden aktív kéktúrázónak ajánlom a beszerzését! Az atlasz a Cartographia oldalán: -link-
 • 2015. november 23. Még november elején bejártam az Országos Kéktúra Becske és Hollókő közötti szakaszát. Elkészítettem a túraleírásokat, már olvashatóak a Országos Kéktúra túraleírásai fejezetben!
 • 2015. augusztus 30. Hosszabb kihagyás után ismét van egy kis időm foglalkozni a honlappal. Most az Országos Kéktúra teljesítőinek névsoráról készítettem egy táblázatot. Ez elérhető a honlap főmenüjéből a „Teljesítők névsora” menüpontra kattintva.
 • 2015. április 6. Most márciusban végigjártam az Országos Kéktúra Nógrád - Szendehely és Szendehely - Becske szakaszait is. A túraleírások már olvashatóak a Országos Kéktúra túraleírásai fejezetben.
 • 2015. március 24. Teljesen átalakítottam a Panorámaképek oldalát. Mivel a honlap statisztikájából látom, hogy szinte senki sem használta a forgó panorámákat, csak a JPG képeket, ezért kissé photoshop-polva újra összeraktam minden panorámaképet, optimális felbontásra állítva valamennyit. Újdonságképpen néhány panorámaképnek elérhető már a megjegyzésekkel ellátott változata is, amelyeken minden jelentősebb hegy és település neve fel lett tüntetve. Néhány rossz minőségű képet levettem a listából, de feltettem helyettük kilenc újat, így most összesen 64 panorámakép található az oldalon!
 • 2015. február 27. Újabb turistaházakkal, turistaszállásokkal egészítettem ki az Országos Kéktúra oldalán az Általános információk fejezetének Közlekedés, szállás lapján a szállásokat tartalmazó részt. Most már több mint negyven szállástipp található az oldal alján lévő táblázatban!
 • 2015. február 22. A múlt hétvégén bejártam az Országos Kéktúra Nógrád és Szendehely közötti, 2014 tavaszán megváltozott szakaszát. Elkészítettem a túraleírást, már megtekinthető az Országos Kéktúra túraleírásai fejezetben.
 • 2015. február 17. Új oldallal bővült az Általános információk fejezete, a címe: „Hogyan szakaszoljuk”, és arra próbálok benne tippeket adni, hogyan osszuk fel napi távokra az Országos Kéktúra több mint 1100 km hosszú útvonalát. Része egy elég nagy táblázat is, ami konkrét szakaszfelosztásokat tartalmaz egy 71 napos, egy 58 napos és egy 47 túranapos teljesítéshez. Ez a fejezet is a kérdőívre adott válaszaitok alapján készült, remélem, hasznos dolog lesz! Természetesen ez a táblázat is letölthető Excel formátumban.
 • 2015. február 7. Elkészült az Országos Kéktúra útvonalán lévő kiszállási és rácsatlakozási pontok listája, ami tartalmazza a tömegközlekedési járatok megállóhelyeit, illetve az onnan induló járatok (busz, vasút, hajó) útirányait is. A táblázat megtekinthető itt a honlapon - egyébként az Általános információs fejezet Közlekedés, szállás blokkjából érhető el, illetve Excel formátumban le is tölthető, ebben a formájában szerintem jobban is kezelhető!
 • 2015. január 24. A mai nappal lezártam a három hete megnyitott kérdőív megválaszolási idejét. Nagyon sok bíztatást, dícséretet és ötletet kaptam tőletek, kedves Olvasóim! Készítettem az eredményekből egy 13 oldalas PDF formátumú dokumentumot, amit a honlap főoldaláról lehet elérni, a zöld keretben lévő szövegből. Közvetlen elérhetősége pedig ez: Ugrás a kérdőívre adott válaszok összefoglalására.
 • 2015. január 2. Elkészült a Börzsöny fényképalbuma is. Mivel ez az album 137 képet tartalmaz, így már összesen 1684 fénykép található a hét tájegység albumában!
 • 2014. december 28. Készítettem egy kérdőívet arról, hogy mi a „felhasználók” véleménye a kéktúra honlapról, illetve hogy mit kellene még fejleszteni rajta. A kérdőív linkje a főoldalról elérhető, a piros keretes szöveg alján. Ha időd engedi, kérlek, válaszolj rá Te is!
 • 2014. december 22. Egyéb elfoglaltságok miatt csak mostanra tudtam elkészíteni az utolsó, novemberi DDK túrám leírásait. Már fel vannak töltve a DDK Túraszakasz leírások fejezetébe.
 • 2014. november 12. A MECSEKNÁDASD ÉS SZEKSZÁRD KÖZÖTTI HÁROMNAPOS TÚRÁMMAL TEGNAP BEFEJEZTEM A MÁSODIK DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA TELJESÍTÉSEMET! AMINT LESZ EGY KIS IDŐM, ELKÉSZÍTEM A TÚRALEÍRÁSOKAT!
 • 2014. november 2. Elkészültek az október elejei mecseki túrám útvonalleírásai! Megtekinthetőek a DDK Túraszakasz leírások fejezetében.
 • 2014. október 7. Újabb tájegységet jártam be a Dél-dunántúli Kéktúra teljesítésem során: szombaton reggel indultam neki a Mecseknek Abaliget vasútállomásról és hétfőn délben érkeztem meg a túra végén Mecseknádasdra. A túraleírásokat amint tudom, elkészítem majd!
 • 2014. szeptember 30. Régi lemaradást pótolva elkészítettem a Kaposmérő és Abaliget vasútállomás közötti, Belső Somogyon és a Zselicen átvezető túráim leírásait. Ezek már olvashatóak a DDK Túraszakasz leírások fejezetében. Így most minden eddigi DDK túrám leírása felkerült az oldalra!
 • 2014. szeptember 14. Folytattam a Dél-dunántúli Kéktúra bejárásomat: szeptember 6. és 9. között végigjártam a túra zselici szakaszát Kaposmérő és Abaliget vasútállomás között. A leírásokat amint tudom, elkészítem majd, bár tudom, hogy lemaradásban vagyok, hiszen még a Zalakomár és Kaposmérő közöttiek sincsenek készen.
 • 2014. augusztus 20. Régi lemaradást pótolva elkészítettem a Palin és Zalakomár közötti kétnapos túrám leírásait. Már olvashatóak ezek is a Dél-dunántúli Kéktúra túraszakaszok leírásai fejezetében!
 • 2014. augusztus 5. Egy háromnapos túrán bejártam a múltkori nagy esők miatt kimaradt Dél-dunántúli Kéktúra szakaszt Belső-Somogyban, Zalakomártól Kaposmérőig. A túraleírások készülnek majd, bár tudom, hogy még a múltkori túrám leírásaival is adós vagyok...
 • 2014. július 25. Újabb Országos Kéktúra fényképalbummal készültem el: megírtam a Dorogtól Visegrádig tartó, a Pilisen, a Budai-hegységen és a Visegrádi-hegységen átvezető kéktúra szakasz összes fényképének képaláírását! Mivel ebben - az eddigi legnagyobb - fényképalbumban összesen 469 fotó található, az eddig elkészült hat albumba összesen 1547 fénykép van feltöltve!
 • 2014. július 14. Régi elmaradásomat pótoltam a hétvégén, elkészültek ugyanis a júniusi Zalalövő és Palin közötti, a Göcsejen és a Zalai-dombság nyugati részén átvezető túrám leírásai. Már olvashatóak a Dél-dunántúli Kéktúra túraszakaszok leírásai fejezetében!
 • 2014. július 12. Egy csütörtöki-pénteki menettel bejártam a Dél-dunántúli Kéktúra Palin és Zalakomár közötti szakaszát. Nem egészen így terveztem, mentem volna még tovább Kaposmérőig, de a folyamatosan zuhogó eső és az ennek következtében kialakult sárviszonyok meghátrálásra kényszerítettek! Na, majd legközelebb!
 • 2014. június 9. Szerda és vasárnap között végigjártam a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Göcsejen és a Zalai-dombság jó részén átvezető, Zalalövő és Palin (Nagykanizsa) közötti szakaszát. Így nagyjából a teljes táv felét végiggyalogoltam már!
 • 2014. május 25. Elkészültek a Dél-dunántúli Kéktúra május 8. és 11. között bejárt őrségi szakaszának leírásai. Már olvashatóak a DDK Túraszakasz leírások fejezetében.
 • 2014. május 12. Csütörtök és vasárnap között végigjártam a Dél-dunántúli Kéktúra Nádasd és Zalalövő közötti, az Őrségen átvezető szakaszát. A leírásokat, amint lesz rá időm, elkészítem majd!
 • 2014. május 3. Tegnap befejeztem a Gerecse fotóalbumát, most már minden kép alatt ott van az ismertető szöveg is! Mivel ebben a tájegységi albumban 168 kép található, így az eddig elkészült öt albumban összesen 1078 a fotók száma!
 • 2014. április 21. A húsvéti hosszú hétvégén elkészítettem az április elejei Dél-dunántúli Kéktúra bejárásom Írott-kő és Nádasd közötti szakaszának túraleírásait. Ezek már olvashatóak a Dél-dunántúli Kéktúra túraszakaszok leírásai fejezetben!
 • 2014. április 13. Elkészültek a márciusi börzsönyi túrák leírásai, már olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben megnyitva azokat!
 • 2014. április 7. Csütörtöktől vasárnapig négy nap alatt végigjártam a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Írott-kő és Nádasd közötti szakaszát a Kőszegi-hegységben, az Alpokalján és a Kemenesháton. A leírásokat amint tudom, elkészítem majd! Tudom, hogy még a börzsönyi kéktúra szakaszok leírásaival is adós vagyok, de az ígéret nálam semmibe sem kerül! :-)
 • 2014. március 28. Az Új fényképalbumok menüpontban elkészült a Vértes fényképalbuma is. Jelenleg 133 fényképet tartalmaz, tehát összesen 910 fénykép van eddig a négy albumba feltöltve.
 • 2014. március 23. Minél többet nézegettem az Új Fényképalbumok jegyzékét, annál kevésbé tetszett, így aztán visszaalakítottam azt a már régen megszokott formára: tájegységenként nyílnak meg a nagy fényképalbumok, és ott egy adott képekre kattintva annál nyílik majd meg a túrák kis fényképalbuma.
 • 2014. március 22. Márciusban bejártam az OKT börzsönyi szakaszát, 11.-én Nagymaros és Kóspallag között, ma pedig Kóspallagtól Nógrádig túráztam. A leírásokat amint tudom, megírom majd!
 • 2014. március 19. Az „Új fényképalbumok” menüpontot teljesen átalakítottam. A meglévő fényképalbumokat - amelyekben az Írott-kőtől Dorogig volt bemutatva az Országos Kéktúra - felszámoltam, mert nagyon nehéz volt bővítenem őket az újabb bejárások képeivel. Mostantól egy új formátumban érhetőek el a jelentősen bővített fényképtárak - jelen pillanatban az Alpokalja, a Balaton-felvidék és a Bakony van már készen. Terveim szerint folyamatosan haladok majd az albumok készítésével és nagyjából 2014 vége felé elkészülhetek a tejes OKT fényképeken történő bemutatásával! Jelen pillanatban 777 fényképet tartalmaznak ezek az albumok, várhatóan 3000-3500 lesz majd a képek össz darabszáma.
 • 2014. március 16. Frissítettem az Országos Kéktúra oldal Linkek menüpontját. Már sok link megváltozott, megszűnt, újakat is szeretnék ajánlani.
 • 2014. március. 10. Az elmúlt hetekben nagy változások zajlottak a honlap életében: új tárhelyre költözött és össze lett vonva az évek hosszú során létrejött háttértárral. Ennek nem szabadna látszódnia a honlapon, hiszen semelyik oldal elérési útvonala nem változott, az új tárhelyen a régivel azonos struktúrában vannak elhelyezve a korábban már megszokott fejezetek. DE! A háttértár fokozatos felszámolásával több ezer fénykép linkje változott meg, ezek mindegyikét megpróbáltam kijavítani, de eldugva maradhattak a régi tárhelyről behívott képek. A háttértár törlése után (ez március 25-én fog megtörténni) ezen képek helyett csak üres ablakok fognak megjelenni. Ha ilyet találsz majd, kedves Olvasóm, feltétlenül tájékoztass! Másrészt ha valaki a régi tárhelyről hívta be a honlap egy aloldalát, az ottani szolgáltató belepottyantott az oldalak elérési címébe (url kódjába) egy „keret.cgi?” tagot. Ha így lett elmentve a cím a Kedvencek/Könyvjelzők közé, akkor azok a linkek már nem működnek, csakis akkor, ha a fent említett tagot törlik az oldal elérési útvonalából! Szeretnék mindenkitől elnézést kérni a kényelmetlenségekért, de a javítások elvégzése után az aloldalakra vonatkozó minden korábbi kedvencnek/könyvjelzőnek működnie kell majd!
 • 2014. március 10. A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra oldalain felszámoltam az Országos Kéktúra oldallal meglévő párhuzamosságokat (a mindkét helyen méglévő azonos fejezeteket), csak a Rockenbaur Pálról szóló fejezetet hagytam meg. Ennyivel azt hiszem tartozom a nagy elődnek!
 • 2014. február 15. Feldolgoztam a tavaly októberben bejárt Dorog-Visegrád kéktúra szakasz GPS trackjeit, elkészítettem belőlük a szintmetszeteket és a táblázatokat, valamint a letölthető, vagy a Google Earth programmal megnyitható nyomvonalat. Ezekkel az adatokkal kiváltottam a régieket.
 • 2014. január 12. Tavaly októberben bejártam az Országos Kéktúra Dorog és Visegrád közötti szakaszát. Elkészültek a túraleírások, ezek már megtekinthetőek a Túraszakasz leírások fejezetben. Remélem, ezentúl már több időm lesz a leírások megírására, szeretném a következő hónapokban elkészíteni a börzsönyi és cserháti szakaszok leírásait is!
 • 2013. április 15. Hosszabb kihagyás után ismét bővült a honlap, elkészítettem a Szárliget és Dorog közötti, a Gerecsén átvezető túraszakaszok leírásait, ezek már olvashatóak a Túraszakasz leírások fejezetben. Sajnos, mostanában nincs sok időm a honlappal foglalkozni, de ígérem, folyamatosan készítem a még hátra lévő szakaszok leírásait!
 • 2013. február 9. Újabb leírásokkal bővült a Túraszakasz leírások fejezete. Elkészítettem a Bodajk és Szárliget közötti vértesi téli túráim leírását, amiket még 2010 decemberében, illetve 2011 februárjában tettem meg. Joggal kérdezheted, kedves Olvasóm, miért csak most írtam meg őket? Erre a válaszom az, az Országos Kéktúra minél gyorsabb GPS felmérése miatt a második bejáráson már teljesített szakaszokat gyorsan újra végigjártam, akkor már a műszerrel, de nem akartam keverni ezeket a túraleírásokat az akkor még folyamatban lévő második bejárásom túráival. Tehát ezek után is készülnek majd a leírások, mert folytatom majd a gerecsei, később pedig a pilisi és börzsönyi szakaszok túráinak megírásával!
 • 2012. december 31. A honlapon kisebb változások történtek: az Országos Kéktúra és a Dél-dunántúli Kéktúra főoldalán is megjelentek a GPS-alapú térképek! az OKT-s térképet a saját felméréseim alapján készítettem el, a DDK-s térkép a turistautak.hu oldalon szereplő GPS nyomvonalak alapján készült. Azt hiszem, ezek a térképek már meglehetősen pontosan mutatják az útvonalakat, ezért leállok egy időre a térképkészítéssel! :-)
 • 2012. december 16. Több hetes munka végére tettem most pontot: hozzáférhetővé tettem a Túraszakasz metszetek fejezetben az új, GPS alapú szintmetszeteket. Ezek a régi, 2004-2006 között készült térképalapú szintmetszetek kiváltására készültek és 61 szakaszra bontva ábrázolják az Országos Kéktúra teljes útvonalát. Persze a régiek sem lettek törölve, ezek az alábbi linkre való kattintással továbbra is elérhetőek!
 • 2012. november 19. A múlt héten befejeztem az Alpokalja és a Balaton-felvidék GPS felméréseinek kiértékelését és elkészítettem ezen tájegységekre is az Útvonal fejezet oldalait. Tehát ott már megtalálható ezeknek a tájegységeknek is a teljes szintmetszete, a jellemző pontok közötti távolság- és szintadatok, valamint letölthetőek a táblázatok és a bejárt útvonalak trackjei is.
 • 2012. október 28. Befejeztem az egészen különleges, Mátraverebélytől Putnokig tartó kéktúra bejárásom fényképes túraleírásait és feltöltöttem őket a Túraszakasz leírások fejezetébe!
 • 2012. október 23. Elkészültek a mátrai és bükki túrák leírásai. MS Word formátumban már olvashatóak Túraszakasz leírások fejezetében!
 • 2012. október 6. Egy nyolcnapos túrán végigjártam az Országos Kéktúra Mátraverebély és Putnok közötti, a Mátrán és Bükkön átvezető szakaszát. A leírások valószínüleg két héten belül elkészülnek.
 • 2012. augusztus 24. Belevágva az Alföldi Kéktúrába egy háromnapos menettel teljesítettem a Szekszárd és Sükösd közötti távot. Leírások majd később készülnek, amikor elkészítem majd az Alföldi Kéktúra oldalait, várhatóan majd késő ősszel, vagy télen.
 • 2012. július 22. Ezen a hétvégén végre volt időm elkészíteni a május végi Sárvár és Sümeg közötti túra leírásait. A Word formátumú leírások és a fényképes túrabeszámolók is fel vannak már töltve Túraszakasz leírások fejezetbe!
 • 2012. május 29. A pünkösdi háromnapos hétvégén bejártam az Országos Kéktúra Sárvár és Sümeg közötti 72,3 kilométer hosszúságú szakaszát. Amint lesz időm, elkészítem a túraleírásokat!
 • 2012. május 13. Pótolva az eddigi lemaradásaimat elkészítettem a márciusi Sümeg-Tapolca, valamint az áprilisi Tapolca-Nagyvázsony túra fényképes leírásait is. Feltöltöttem őket, így már olvashatóak a Túraszakasz leírások fejezetben!
 • 2012. május 9. Elkészültek az április végi Tapolca, vasútállomás és Nagyvázsony közötti háromnapos túra leírásai. Microsoft Word formátumban már olvashatóak a Túraszakasz leírások fejezetben! Hamarosan elkészülnek a Balaton-felvidék túráinak fényképes verziói is!
 • 2012. május 4. Egy háromnapos túrán bejártam a fiammal az Országos Kéktúra Tapolca és Nagyvázsony közötti szakaszát. A leírások elkészítésének még a hétvégén nekilátok!
 • 2012. április 22. Elkészítettem a márciusi háromnapos Sümeg - Tapolca túrám leírásait. Microsoft Word formátumban már olvashatóak a Túraszakasz leírások fejezetben!
 • 2012. április 7. Egy új fülecske - és persze ezzel együtt új menüpont - jelent meg bal oldalon legalul, a Honlaptérkép. Ha valaki eltéved az idők folyamán egyre sokoldalúbb Kéktúra honlapon, itt talán könnyebben megtalálhatja a keresett fájlt! A Honlaptérképen az ezidáig feltöltött szinte minden aloldal megtalálható.
 • 2012. március 30. Befejeztem az utolsó még hiányzó fényképalbumot, a Nádasd és Írott-kő közötti Alpokalja albumot, így most már teljes a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra képtárainak sora! A nyolc oldalon összesen 966 darab fénykép található, valamennyi kommentárral! Kellemes időtöltést kívánok minden kedves Látogatónak a fényképalbumokhoz!
 • 2012. március 24. Elkészült a hetedik Dél-dunántúli Kéktúra album is, ami az őrségi ötnapos túrámon készült fényképeket tartalmazza. Az egyetlen még hiányzó albumot, az Alpokalja fényképalbumát még igyekszem ebben a hónapban elkészíteni! Kellemes időtöltést kívánok az eddigi albumokhoz!
 • 2012. március 17. Megkezdtem az idei többnapos túráim sorát: négy nap alatt megtettem a Sümeg és Tapolca közötti kéktúra szakaszt, egy napot rászánva arra, hogy jobban megismerjem Zalaszántó környékét. A túraleírásokat amint tudom, elkészítem!
 • 2012. március 2. Pár nap alatt elkészítettem a tényleg nyúlfarknyi göcseji fényképalbumot is, mostantól kezdve már az is megtekinthető. Már csak kettő van hátra: az Őrség és az Alpokalja albuma. Ha ilyen tempóban tudok haladni velük, remélem, még márciusban el fogok készülni az összessel!
 • 2012. február 21. Újabb Dél-dunántúli Kéktúra fényképalbum készült el: mostantól megtekinthető az ötödik album is, ami Zalakomártól Rádiházáig mutatja be a Zalai-dombságon átvezető túraszakaszt. Jó szórakozást hozzá!
 • 2012. február 15. Egy komolyabb tárhelybővítésnek köszönhetően folytatni tudom a helyhiány miatt régebben félbehagyott fényképalbumokat! A Dél-dunántúli Kéktúra albumainak láttam neki először, és a már meglévő Geresdi-dombság, Mecsek és Zselic után elérhető a Belső-Somogyban készült fényképalbum is! Úgy tervezem, hogy nagyjából két hetente tudok elkészíteni egy-egy új albumot, tehát májusra leszek készen a Dél-dunántúli Kéktúra összes albumával. Még hiányzik a Zalai-dombság, a Göcsej, az Őrség és az Alpokalja albuma.
 • 2012. február 5. Teljesen átalakítottam a már-már kezelhetetlenül hosszúra hízott Általános információs fejezetet. Részekre bontottam, az egyes kérdéscsoportok a szokásos bal oldali fülekkel érhetőek el. Alapjában véve a szöveges részen nem sokat változtattam, csak éppen javítottam itt-ott és betoldottam új információkat néhány menüpontban.
 • 2012. január 15. Elkészültek a Bakonytól a Zempléni-hegységig tartó Országos Kéktúra szakasz GPS alapú szintmetszetei. Ezek már elérhetők a bal oldali menüben az „Új szintmetszetek” menüpont alatt. A még hiányzó Alpokalja és Balaton-felvidék fejezeteket igyekszem még a tavasszal elkészíteni, de ehhez először be is kellene járnom azokat. No de ami késik, az nem múlik! Jó szórakozást az új kéktúra szintmentszetekhez!
 • 2011. november 6. Kicsit a lovak közé csaptam és elkészítettem a múlt heti Velem - Sárvár túra három napjának leírásait, egyelőre csak Microsoft Word formátumban. Ezek már olvashatóak a Túraszakasz leírások fejezetben.
 • 2011. november 5. A héten a Velem - Sárvár menettel megkezdtem a harmadik kéktúra teljesítésem többnapos túráit. A Budapest környéki szakaszokon már túl vagyok, ezeket ugyanis folyamatosan teljesítettem az elmúlt egy év során. Úgy tervezem, ezekről is születni fognak túraleírások, legelőször a már említett Velem - Sárvár szakaszról.
 • 2011. október 26. Elkészültek a zempléni túrák fényképes html leírásai is. Így már teljes a második kéktúra bejárásom túraleírásainak fejezete!
 • 2011. október 12. Végre volt időm megírni az Encs-Hollóháza túra leírásait! Már mind az öt fejezet fel van töltve a Túraszakaszok leírásai fejezetbe, egyelőre csak Microsoft Word formátumban.
 • 2011. szeptember 18. EGY HATNAPOS TÚRA SORÁN ENCSTŐL HOLLÓHÁZÁIG VÉGIGJÁRTAM AZ ORSZÁGOS KÉKTÚRA ZEMPLÉNI-HEGYSÉGEN ÁTVEZETŐ SZAKASZÁT, ÍGY BEFEJEZTEM A MÁSODIK KÉKTÚRA TELJESÍTÉSEMET! A leírásokat amint tudom, elkészítem!
 • 2011. július 30. Összeraktam három panorámaképet, amiket még a májusi, bükki túrámon fényképeztem. Fel is töltöttem a Szarvaskő feletti Major-tetőről, a Bél-kőről és a Tar-kőről készített nagylátószögű képeket a Panorámaképek oldalára!
 • 2011. július 24. A statisztika szerint honlap a legnézettebb képe a főoldalon lévő, az Országos Kéktúra útvonalát mutató térkép. Ezért aztán lecseréltem a korábbi verziót egy kétszer akkora felbontású térképre, ezen tényleg jól olvasható minden apró felirat!
 • 2011. július 23. Sajnos, eléggé elfoglalt voltam az előző hetekben, ezért csak mostanra tudtam elkészíteni a csereháti leírások fényképes html változatait. Fel lettek töltve a Túraszakasz leírások menüpontba.
 • 2011. július 12. Elkészült az Irota - Encs túraszakasz leírása is, Word formátumban már fel is töltöttem a Túraszakasz leírások menüpontba.
 • 2011. július 5. Kicsit lassabban haladok a csereháti túra leírásaival a vártnál, az egyelőre elkészült Jósvafő - Szabó-pallag erdészház és Szabó-pallag erdészház - Irota fejezetek lettek csak feltéve a Túraszakasz leírások menüpontba.
 • 2011. június 26. Még csütörtökön délután hazaértem a csereháti túráról. Egy kis baleset miatt sajnos nem tudtam eljutni Boldogkőváraljáig, Encsen szálltam végül vonatra, de így is túlléptem ezen a négynapos túrán a második OKT bejárásom 1000. kilométerét! A leírások várhatóan jövő hét végére fognak elkészülni.
 • 2011. június 19. Folytatom az Országos Kéktúra bejárását ott, ahol körülbelül egy hónapja abbahagytam: Jósvafőn! 2011. június 20.-án, hétfő reggel indulok és terveim szerint 23.-án, csütörtök délután fogok majd Boldogkőváralja vasúti megállóba érkezni.
 • 2011. június 5. Elkészültek a Szarvaskő - Jósvafő túra öt napjának weblapjai is, rengeteg fényképpel. Tehát most már nem csak Word formátumban olvashatóak a Túraszakasz leírások fejezetben!
 • 2011. június 4. Elkészítettem az ötödik túranapnap (Zádorfalva - Jósvafő) túraleírását is, feltöltöttem a „Túraszakasz leírások” fejezetbe.
 • 2011. május 23. Négy nap túraleírása elkészült már az ötnapos túrámról, ezeket feltöltöttem a honlapra. Microsoft Word verzióban már olvashatóak a „Túraszakasz leírások” fejezetben!
 • 2011. május 14. Tegnap este hazaérkeztem az ötnapos túráról. A leírások elkészítésénak még most, a hétvégén nekilátok, az első fejezetek pár nap múlva már olvashatóak lesznek. Sokat fényképeztem az úton, több panorámaképet is készítettem az öt napos túra során. Egy-két héten belül ezeket is megszerkesztem és feltöltöm a honlapra.
 • 2011. május 7. Következő túrámra 9.-én, hétfő reggel indulok, és öt nap alatt végigjárom a Bükköt és a Borsodi-dombság és Aggtalaki-karszt Jósvafőig terjedő szakaszát!
 • 2011. május 7. Haladni kell a korral, ezért elindult a Kéktúra Honlapon is az RSS hírcsatorna! Kattints a menüpontok alatti RSS ikonra, kedves Olvasóm és iratkozz fel, ezután nem kell állandóan a „Mi történt a honlapon?” menüpontot nézegetned, hogy megtudd, van-e valamilyen újdonság errefelé!
  Hogy mi a különbség a „Mi történt a honlapon?” oldal és az RSS hírcsatorna között? Eddig a látogatóknak el kellett látogatniuk a honlapra és elolvasni az újdonságokat, de ezentúl ugyanazok a hírek meg fognak jelenni az RSS hírcsatornán is, amit - amennyiben van RSS hírkereső telepítve a gépedre - már a megjelenése után pár perccel olvashatsz is, hiszen erre a hírkereső egy rövid üzenetben figyelmeztet, kedves Olvasóm! Egy erre alkalmas program letölthető innen: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/feedreader-v3-14--magyar--LN11.html . Telepítésnél kiválasztható a magyar nyelvű verzió. Én ezt használom, természetesen be vannak rajta állítva a kedvenc blogjaim ( Tékozló Homár , Vastagbőr , stb.). Persze a „Mi történt a honlapon?” oldal ezután is működni fog!
 • 2011. április 25. Készítettem két térképet a Dél-dunántúli Kéktúráról. Az átnézeti térkép a DDK főoldalán látható, a nagyfelbontású térkép „A kéktúráról” fejezetben tekinthető meg a másikkal együtt.
 • 2011. április 13. Elkészítettem a februári bakonyi túra html leírásait is. Tehát most már minden eddigi túrám letölthető Word formátumban, illetve megnyitható olvasásra is html verzióban.
 • 2011. április 9. Feltöltöttem a mátrai túra leírásait. Képekkel fűszerezve html formátumban és Microsoft Word formátumban is olvashatóak a Túraszakaszok leírása fejezetben.
 • 2011. március 31. Még a hétvégén egy háromnapos túra keretében bejártam a Mátrát Mátraverebély és Szarvaskő között. A leírások már készülnek!
 • 2011. március 16. Elkészültek a februári bakonyi túra leírásai - egyelőre csak Word formátumban.
 • 2011. február 27. Még a múlt hét végén egy háromnapos túra keretében bejártam a Keleti-Bakonyt Zirctől Bodajkig. A leírások már készülnek, hamarosan olvashatóak lesznek itt a honlapon!
 • 2010. december 25. Most kissé a lovak közé csaptam, mert maradt még az ünnepek előttre is pár nap szabadságom! Tettem egy havas túrát még 21.-én a Vértesben, és Csókakő várából készítettem egy szép panorámaképet a faluról és a környékről. Ez megtekinthető a Panorámaképek oldalon.
  Új dologgal gazdagodott az A kéktúra kiírása oldal is, most egy 1964-es kéktúra térképpel, ami méltó párja az egy héttel ezelőtt feltöltött 1938-as térképnek, ami már szintén megtalálható itt! Ugyanezek a térképek megtekinthetőek a A kéktúra kezdetei oldalon is, most már egy önálló fejezetben.
  Az Általános információk oldala újabb nagy fejezettel bővült, most a tapasztaltabb túrázók/kéktúrázók túrafelszerelésekre vonatkozó kérdéseit igyekeztem megválaszolni.
  Kiegészítettem a Rockenbauer Pálról szóló fejezetet is linkekkel, amik egyrészt az MTV videotárában megtalálható Másfélmillió lépés részeire utalnak, másrészt pedig egy cikksorozatra, ami a filmes csapattal készült az 1979-es túra harmincadik évfordulóján.
 • 2010. december 17. Újabb nagyfelbontású térkép került fel a honlapra, ami igazi kéktúrás relikvia! 1938-ben készült, a kéktúra útvonal avatására, a túraútvonal egy részét még mint tervezett útvonalat jelzi! A kéktúráról/A kéktúra kiírása és A kéktúráról/A kéktúra kezdetei fejezetben is megtekinthető
 • 2010. december 13. Új kéktúra térképeket készítettem, amik az A kéktúráról/A kéktúra kiírása fejezetében már megtekinthetőek. A kisebbik, 1600 X 1120 pixel méretű térképen az OKT útvonala jól követhető a tájegységeken keresztül, a másik, 7480 X 3736 pixel méretű óriástérképen az összes pecsételőpont is fel van tüntetve. Tudtommal jelenleg ez a legrészletesebb térkép, ami egyetlen lapon ábrázolja az Országos Kéktúra teljes útvonalát!
 • 2010. december 12. Még az ősszel több túrát tettem a Gerecsében, ennek köszönhetően fel lett töltve újabb három panorámakép az oldalra: a Somlyó tetejéről, a Mogyorósbánya feletti Kőszikla homlokáról és a Hegyes-kő oldalából készült felvétel!
 • 2010. november 6. Elkészítettem és feltöltöttem a honlapra a múltkori bakonyi túra html formátumú leírásait is, a túrán készített fényképekkel megspékelve!
 • 2010. november 1. Elkészítettem a Nagyvázsony - Zirc háromnapos túra leírásait, Microsoft Word formátumban már letölthetőek a Túraszakaszok leírásai fejezetből. A Nagyvázsony - Városlőd túraszakasz 2009-es leírását kicseréltem a mostanira, mert ez újabb és többet is láttam most, mert nem volt ködös az idő!
 • 2010. október 17. Bejártam egy háromnapos túra keretében az Országos Kéktúra Nagyvázsony és Zirc közötti szakaszát. A leírások hamarosan elkészülnek!
 • 2010. szeptember 12. Elkészültek hosszú kihagyás után a háromnapos áprilisi, Nádasd - Írott-kő túra leírásinak html verziói is fényképekkel kiegészítve, már fel vannak töltve a honlapra.
 • 2010. szeptember 10. Feltöltöttem a cserháti túra leírásainak html verzióit is, jó sok fényképpel!
 • 2010. szeptember 05. Sok minden közbejött, így csak majdnem három hónap után készültek el a cserháti, Becske és Mátraverebély közötti túra leírásai. Microsoft Word formátumban már olvashatóak a Túraszakasz leírások között
 • 2010. június 17-19. Bejártam egy háromnapos sátras túrán az Országos Kéktúra Becske és Mátraverebély közötti szakaszát. Leírások hamarosan.
 • 2010. május 31. Feltöltöttem a Dél-dunántúli Kéktúra panorámaképeinek oldalára az őrségi túrán, Magyarszombatfa felett készült körpanorámát és a Bozsok határából a Kőszegi-hegységről készített panorámaképet is.
 • 2010. május 31. Elkészítettem az utolsó, Nádasd és Írott-kő (Bozsok) között megtett túrák szintmetszeteit is, ezeket már a GPS-em adatait tartalmazzák, a korábbival megegyező formátumban, de sokkal pontosabb táv és szint értékekkel!
 • 2010. május 24. Régi hiányt pótolva feltöltöttem a tavalyi őrségi túra szintmetszeteit és Excel-ben már fenn vannak a befejező, Nádasd és Írott-kő közötti túra szintmetszetei is.
 • 2010. április 19. Elkészítettem a Nádasd - Írott-kő túra leírásait, már olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben.
 • 2010. április 09. BEJÁRTAM A ROCKENBAUER PÁL DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA UTOLSÓ, MÉG HIÁNYZÓ SZAKASZÁT NÁDASD ÉS AZ ÍROTT-KŐ KÖZÖTT. Túraleírások hamarosan!
 • 2009. október 18. Feltöltöttem a őrségi túra és a két hónappal ezelőtti Balaton-felvidéki túra leírásainak html verzióit is a honlapra
 • 2009. október 11. Végre elkészültek és feltöltöttem az őrségi túra leírásait MS Word formátumban!
 • 2009. szept. 08. A múlt héten egy ötnapos túrán bejártam a Dél-dunántúli Kéktúra Zalalövő és Nádasd közötti őrségi szakaszát. A leírások hamarosan elkészülnek!
 • 2009. aug. 24. Kissé a lovak közé csaptam és elkészítettem a göcseji túra szintmetszeteit Excel és html formátumokban is!
 • 2009. aug. 22. Elkészültek az augusztus elejei túrák leírásai Microsoft Word formátumban!
 • 2009. aug. 05. Egy ötnapos barangolás során bejártam a Dél-dunántúli Kéktúrán a Rádiháza és Zalalövő közötti szakaszt, aztán egy kis utazást követően az Országos Kéktúra a Mindszentkálla és Városlőd-Kislőd közötti részét is. A túraleírások már készülnek, remélem hamarosan fel is tölthetem őket!
 • 2009. júl. 28. Kicseréltem a panorámaképek albumában a Gyenesdiás felett, a Festetics-kilátóból készített körpanorámát a múltkori túrán készített képre. Három éve meglehetősen borult volt az ég, most viszont hétágra sütött a Nap, szóval egészen más lett a kép hangulata! Frissítettem a Linkek menüpontban a kéktúrás honlapok listáját is, hiszen egyre több ilyen témájú oldal és blog jelenik meg a neten!
 • 2009. júl. 26. Most már a html verziók is elkészültek a Sümeg - Mindszentkálla túráról. A Túraszakaszok leírásai fejezetben már olvashatóak. Fel lett töltve három panorámakép is: a Szent György-hegyen, a Badacsonyon és a Csobáncon készült is.
 • 2009. júl. 21. Elkészültek a Sümeg - Mindszentkálla túra leírásai! MS Word formátumban már olvashatóak a Túraszakaszok leírásai fejezetben.
 • 2009. júl. 10. Július 04. és 08. között egy ötnapos túrán bejártam Sümeg és Mindszentkálla között a Balaton-felvidék nagy részét. A túraleírások már készülnek!
 • 2009. júl. 01. Kicsit összekaptam magam és elkészítettem a Zalakomár - Rádiháza túra leírásainak html verzióját is. Megtalálhatóak bennük a négynapos túra legszebb fényképei is!
 • 2009. jún. 26. Csak elkészültek a Zalakomár - Rádiháza túra útvonalleírásai is! Már Microsoft Word formátumban olvashatóak, de a fényképes html verzióra mág várni kell pár napot!
 • 2009. jún. 23. Elkészültek a Zalakomár és Rádiháza közötti túra szintmetszetei, fel lettek töltve és már láthatóak is a Túraszakaszok metszetei fejezetben!
 • 2009. jún. 16. Négy panorámaképpel gazdagodott a választék: a DDK oldal a zalakarosi és borsfai panorámával, az OKT oldala pedig a Zsíroshegyen készült két panorámaképpel.
 • 2009. jún. 09. Egy négynapos túra során bejártam a Dél-dunántúli Kéktúrán Zalakomár és Rádiháza között a Zalai-dombságot. A túraleírások már készülnek!
 • 2009. máj. 14. A Sárvár és Sümeg közötti túra leírásai MS Word és html formátumban már olvashatóak a Túraszakasz leírások között!
 • 2009. máj. 03. Egy háromnapos sátorozós túra keretében bejártam a hosszú hétvégén az Országos Kéktúra Sárvár és Sümeg közötti szakaszát. Túraleírások hamarosan!
 • 2009. ápr. 29. Felkerültek a honlapra a Kaposmérő - Zalakomár túraszakasz szintmetszetei egyelőre Excel formátumban, illetve a Panorámaképek között már megtalálható a Szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeumban készített felvétel is.
 • 2009. ápr. 22. Most már html formátumban is olvashatóak a Kaposmérő és Zalakomár közötti túraszakaszok leírásai!
 • 2009. ápr. 13. Elkészültek a Kaposmérő és Zalakomár közötti szakaszok túraleírásai! MS Word formátumban már olvashatóak a túraszakaszok leírásai című fejezetben!
 • 2009. ápr. 06. Az idei első többnapos túrámon bejártam a Dél-dunántúli Kéktúra Kaposmérő és Zalakomár közötti szakaszát! Leírások, képek, útvonalmetszetek hamarosan lesznek!
 • 2009. márc. 30. Hosszas vajúdás után elkészült a honlap új kialakítása. Ma reggel kapcsoltam át rá a linkeket.
 • 2008. dec. 22. Elkészült a második bejárás mind a 18 szakaszának html verziója, a Túraszakaszok leírásai fejezetből megnyithatóak. Igyekeztem olyan képeket felhasználni, amik még nem szerepelnek a fényképalbumokban! Jó szórakozást az olvasáshoz!
 • 2008. dec. 10. Több hetes kísérletezgetés után nagyjából összeállt a második bejárás túraleírásainak formátuma, jelenleg már hat túra leírása lett átfordítva MS Word-ből erre az új külalakra! A Túraszakaszok leírásai fejezetből már meg lehet nyitni őket!
 • 2008. nov. 18. További három leírás készült el és lett feltöltve: a Dorog - Piliscsaba, a Hűvösvölgy - Bécsi út és a Bécsi út - Csobánka, Szent-kút szakaszé. Így mostanra teljessé vált ez a fejezet is: eddig ennyit teljesítettem a második kéktúra bejárásomon!
 • 2008. okt. 28. Megint elkészült három újabb szakasz leírása: a Bányahegyi erdészház - Mogyorósbánya, a Mogyorósbánya - Dorog és a Piliscsaba - Hűvösvölgy szakasszal bővültek a második bejárás túraleírásai!
 • 2008. okt. 18. Újabb három szakaszt töltöttem fel a második bejárás túraleírásaihoz: a Bodajk és Bányahegyi erdészház között megtett túrákat.
 • 2008. okt. 05. Ismét három fejezetel bővült a második bejárás túraleírásainak fejezete: most már a Cserháton keresztül egészen Becskéig fel vannak töltve a leírások!
 • 2008. szept. 22. A Szent István Vándorlásból elkészült a Csobánka, Szent-kút - Pilisszentlászló és a Pilisszentlászló - Kisinóci turistaház fejezet is. MS Word formátumban megtekinthetőek!
 • 2008. szept. 17. Elkészítettem a Szent István Vándorlás Velem - Sárvár közötti szakaszainak túraleírásait. MS Word formátumban már megtekinthetőek és letölthetőek a Túraszakaszok leírásai fejezetben.
 • 2008. szept. 06. Második OKT bejárásomon teljesítettem a Fesőpetény - Becske távot. Fényképek és leírások később!
 • 2008. aug. 19. Kissé a lovak közé csaptam, így most már a zselici túra szintmetszetei is elérhetőek a Túraszakasz metszetek fejezetben!
 • 2008. aug. 18. Végre elkészültek a júniusi zselici túra leírásai, megtekinthetőek a Túraszakaszok leírásai fejezetben!
 • 2008. aug. 03. Újabb nagy szakaszt jártam be a Szent István Vándorlás csapatával: most a Kevély-nyeregben csatlakoztam hozzájuk és négy nap alatt értünk el Alsópetényig. Túraleírások majd később!
 • 2008. júl. 21. Felraktam még két panorámaképet: az egyiket a múltkori írottkői túrán készítettem, a másik még általam is elfeledett és most újra megtalált idén tavaszi képekből készült a Nógrád várából nyíló körpanorámáról!
 • 2008. júl. 19. Felkerültek a zselici túrán készült panorámaképek, valamint még néhány, amik a Nagy-Kevély környékén készültek, szám szerint hat (6) darab. Tudom, hogy lemaradásban vagyok a zselici leírásokkal, fényképekkel és túraszakasz metszetekkel, amint tudom, bepótolom őket!
 • 2008. júl. 14. Előző héten csatlakozva a Szent István Vándorláshoz újra bejártam az OKT Írottkő - Sárvár szakaszát. Az ott készített képeimmel ősz környékén lehet majd a Fényképalbumban találkozni, kiegészítem velük a 2005-ös túrán készítetteket!
 • 2008. jún. 22. A múlt héten egy négynapos túra keretében bejártam a Dél-Dunántúli Kéktúra Abaliget, vasútállomás és Kaposmérő közötti szakaszát. Képek, leírások, metszetek hamarosan fel lesznek töltve! (Persze először el kell készítenem őket)
 • 2008. jún. 17. A múlt szombati rendkívül tiszta időben felmentem a Hármashatár-hegyre és készítettem három panorámaképet, különböző irányokban. Megtekinthetőek a panorámaképek albumában!
 • 2008. jún. 08. Több heti munka eredményeképpen elkészült a panorámaképek újraszerkesztett albuma, itt a korábbi 24 kép helyett már most is 40 darab található, kis- és nagyfelbontású forgókép, illetve JPG kép változatban is.
 • 2008. jún. 07. Kéktúra bejáráson kívül végigjártam az OKT Hűvösvölgy - Bécsi út túraszakaszt is. Persze mindegyik korábbi szakaszon is rengeteget fényképeztem, tervem az, hogy a képekkel kiegészítem majd a Fotoalbumokat, illetve frissített leírásokat készítek a közeljövőben a bejárt szakaszokról.
 • 2008. jún. 02. Második OKT bejárásomon bejártam a Katalinpuszta - Felsőpetény túraszakaszt.
 • 2008. máj. 24. Második OKT bejárásomon bejártam a Nógrád - Katalinpuszta szakaszt.
 • 2008. máj. 16. Második OKT bejárásomon bejártam a Dorog - Mogyorósbánya túraszakaszt.
 • 2008. máj. 08. Most már teljes az Országos Kéktúra jelvénysora, mivel megvan az összes Gyermek Kéktúra tájegységi jelvény és valamennyi OKT-s tájegységi- és egyéb jelvény is!
 • 2007. dec. 24. Újabb fejezettel gazdagodott a honlap, az "Általános információk" című fejezetben a több év alatt kapott e-mailekből és az azokra adott válaszaim közül mazsoláztam és néhány dologban kiegészítve azokat teszem most közszemlére őket. Azt hiszem, nagyon hasznos kis lapocska ez, főleg a kezdők számára!
 • 2007. nov. 07. Az új (2007-es kiadású) igazolófüzet adatai alapján átírtam a "Minden egyéb" pontban található OKT szakaszfelbontás távolság és magasság adatait. Ezek remélem sokkal pontosabbak, mint a korábbiak!
 • 2007. okt. 31. Még hétfőn vettem egy új típusú, friss kiadású kéktúra igazolófüzetet és kicseréltem a "Kéktúráról" menüpontban a régi kiírást az új füzetben lévőre. Nincs sok változás, de azért érdemes végigböngészni!
 • 2007. okt. 25. Már hetekkel ezelőtt nekiláttam az új, nagyfelbontású képek Fotoalbumának. Két oldal már lassan készen van a kilencből, ezért már hozzáférhetővé tettem a régi Fotoalbumok térképétől egy linkkel.
 • 2007. júl. 27. A Mecseki túra összes leírása és képe elérhető már mindenhonnan a Dél-Dunántúli Kéktúra oldalain
 • 2007. júl. 23. Ismét bejártam az Országos Kéktúra Bodajk és Szárliget közötti vértesi szakaszát, hogy a régi, beszkennelt fotókat lecserélhessem a jövőben a most készültekre.
 • 2007. júl. 08. Felkerültek a túraleírások html-verziói is kis ízelítővel a még feltöltendő 170 felvételből. A képeket folyamatosan rakom majd fel a héten, valószínüleg a jövő hét végére fogok végezni vele.
 • 2007. júl. 06. Feltöltöttem a szintmetszeteket is, ezek csak a Túraszakasz metszetek táblázatán keresztül érhetőek el egyelőre.
 • 2007. júl. 05. Elkészültek a mecseki szakasz leírásai, ezek egyelőre Word formátumban érhetőek el Túraszakaszok leírásai fejezetben.
 • 2007. jún. 30. Újabb szakaszt teljesítettünk a Dél-Dunántúli Kéktúrán, most a Mecsekben kanyargó kb. 60 kilométert jártuk be. A képek, leírások amint elkészülnek, felteszem őket a honlapra.
 • 2007. máj. 10. A Dél-Dunántúli Kéktúra oldalain már fenn vannak a Szekszárd - Mecseknádasd túra fényképei, leírásai és útvonalmetszetei, amik már a Keresés a térképen funkcióval is elérhetőek. Fel van már töltve a Táblázatok, statisztikák menüpontba a DDK pecsételőpontjainak felsorolása is, ami az igazolófüzetből lett átvéve.
 • 2007. ápr. 17. Elindult a Dél-Dunántúli Kéktúrát bemutató honlaprész is! Hetek óta dolgozunk rajta, de csak akkor akartuk láthatóvá tenni, amikor végeztünk a teljes feltöltéssel. Sajnos ez még több hétbe is beletellhet (nincsen kész még a Fotóalbum se), de a már meglévő részt hozzáférhetővé tettük az OKT-s oldalakról!
 • 2007. márc. 18. Az Országos Kéktúra befejezése után idén tavasszal ismét nagy fába vágtuk a fejszénket: a hosszú hétvégén egy háromnapos túra keretében bejártuk a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Szekszárd és Mecseknádasd közötti szakaszát. Rengeteget fényképeztünk, a szintmetszetek is készen vannak, most írom a túráról a szokásos ismertetőt, de ezek valószínüleg csak kb. 3 hét múlva lesznek láthatók, mert el kell készítenem még a honlap új oldalait is, azokhoz pedig még hozzá sem kezdtem... Szóval türelem!
 • 2007. febr. 22. Újabb három panorámakép került fel a honlapra, ezek még tavaly nyáron készültek a Zempléni-hegységben a füzéri várból és a Nagy-Milicről, sajnos csak most tudtam feltölteni őket, mert a füzéri képekről ki kellett előbb retusálni a vár építőanyag-felvonójának acél sodronyait. A fenti bonyolult műtétet Szilvia lányom végezte el aprólékos munkával!
 • 2007. jan. 08. A Mozilla/Firefox és az Opera böngészőt használó látogatók ezentúl bizonyos változásokat fognak látni az oldal kialakításában, próbálom az eddig tisztán IE6-ra tervezett honlapot a számukra is hasonló formátumban élvezhetővé tenni. Most már ugyanis az IE6-on kívül a Firefox 2.0.0.1 és az Opera 9.02 verziói is telepítve vannak a gépemen, ezekkel is rendszeren ellenőrzöm majd a felrakott fájlokat.
 • 2006. okt. 02. Még egy szeptember elejei túrán bejártam a Börzsönyt, és most a Fényképalbumban a régi, 2004-es képek ki lettek cserélva az újakra. Készítettem két panorámaképet - az egyiket a Csóványosról, a másikat a nógrádi mezőkről - ezek is fel lettek töltve.
 • 2006. szept. 22. A "Panorámaképek" menüpontba újabb három kép került fel: a Sümeg és Tátika várából készült, valamint a Kő orráról készült felvétel. A képeket is nyugat - kelet irányú sorrendbe tettem az eddigi készítési sorrend helyett. Átalakítottam a "Tájegységek" menüpontot is és pótoltam a hiányait.
 • 2006. szept. 19. A "Minden egyéb / Jelvények" menüpontban immár megtalálható a 4097. sorszámú OKT jelvény beszkennelt képe is!
 • 2006. szept. 08. Azt hiszem, most már minden lemaradást bepótoltam: a Bányi-nyereg - Hollóháza túra minden leírása, metszetei, képei is elérhetőek mindenhonnan (táblázatokból, fényképalbumból, keresés a térképen funkcióval)!
 • 2006. szept. 07. Régi hiányt pótolva most már HTML verzióban is megtekinthetőek a Sümeg - Tapolca túra leírásai!
 • 2006. szept. 04. Az utolsó túra útvonalmetszetei már megtekinthetőek (a táblázatból lehet csak elérni őket)!
 • 2006. aug. 28. Végre felkerültek a Sátoraljaújhely - Hollóháza túra képei! A Fényképalbumban már megtekinthetőek!
 • 2006. aug. 21. A SÁTORALJAÚJHELY (BÁNYI-NYEREG) - HOLLÓHÁZA TÚRÁVAL BEFEJEZTÜK AZ ORSZÁGOS KÉKTÚRÁT! Amint lesz rá időm, feltöltöm a képeket és elkészítem a leírásokat, metszeteket!
 • 2006. aug. 17. A Sümeg - Tapolca túra metszetei és leírásai (MS Word formátumban) is fel vannak már töltve!
 • 2006. aug. 14. A Sümeg - Tapolca túra fényképei már fel vannak töltve!
 • 2006. aug. 10. Tegnap hazaérkeztünk a Sümeg - Tapolca kéktúra szakasz bejárásáról! Képek és szövegek a lehető leggyorsabban (8-10 napon belül) fel fognak kerülni!
 • 2006. aug. 01. Most már a csereháti túra leírásai is felkerültek és minden elérhető a "Keresés a térképen" funkcióval is.
 • 2006. júl. 20. Felkerültek a csereháti túra fényképei és útvonalmetszetei. Ezek a Fényképalbumból és Túraszakasz metszetek fejezetből érhetőek el.
 • 2006. júl. 15.-18. Négy nap alatt végigjártuk az OKT Bódvaszilas és Boldogkőváralja vmh. közötti csereháti szakaszát. Képek és leírások reményeim szerint egy héten belül felkerülnek!
 • 2006. júl. 05. A Sárvár - Sümeg túra leírásai és útvonalmetszetei is fel vannak már töltve!
 • 2006. júl. 02. A Sárvár - Sümeg túra fényképei már felkerültek a Fényképalbum 1-be!
 • 2006. jún. 24.-28. Bejártuk a kéktúra Sárvár és Sümeg közötti körülbelül 70 km-es szakaszát! Fényképek, leírások és útvonalmetszetek amint elkészülnek, felteszem őket (max. 1 hét)!
 • 2006. jún. 05. A "Panorámaképek" menüpont három újabb képpel bővült: a frissen felújított jános-hegyi Erzsébet kilátó tetőteraszán készült, tényleg szédületes panorámaképpel továbbá a Kis- és Nagy-Hárs-hegy tetején álló kilátókból készültekkel. Mivel ezek a kilátópontok nem a kéktúra útján helyezkednek el, de azért közel vannak hozzá, külön szerepelnek a táblázat alján.
 • 2006. máj. 18. A Városlőd-Kislőd vá. és Nagyvázsony közötti szakasz leírása, diagramja és fényképei fel vannak töltve!
 • 2006. máj. 13. Bejártuk az utolsó hiányzó bakonyi szakaszt is: a Városlőd-Kislőd vasútállomás és Nagyvázsony közöttit. Képek, leírások és útvonalmetszetek hamarosan!
 • 2006. máj. 08. Most már a bakonyi túra minden fájlja elérhető a Keresés a térképen funkcióval!
 • 2006. ápr. 29. A bakonyi túra képei és leírásai már megtekinthetőek a Fényképalbumban és a Túraszakaszok leírásai menüpont alatt is!
 • 2006. ápr. 19.-20. Bejártuk a kéktúra Városlőd-Kislőd vasútállomás és Zirc vasútállomás közötti szakaszát. Fényképek, leírások, metszetek hamarosan, de leírások MS Word formátumban már fel vannak töltve!
 • 2006. ápr. 07. A Jósvafő - Bódvaszilas túra útvonalleírásai és metszetei is fel lettek töltve a honlapra!
 • 2006. ápr. 04. Felkerültek a hétvégi Jósvafő - Bódvaszilas túra képei a Fényképalbumba!
 • 2006. ápr. 03. Most hétvégén bejártuk a Jósvafő - Bódvaszilas kéktúraszakaszt! Fényképek, leírások és metszetek hamarosan felkerülnek az oldalra!
 • 2006. márc. 30. Régi lemaradást pótolva felkerültek a Putnok és Aggtelek közötti szakaszok útvonalmetszetei.
 • 2006. márc. 15. "A Kéktúráról" menüpont újabb fejezetekkel bővült: az Országos Kéktúra hivatalos kiírásán kívül már megtalálható itt Thuróczy Lajos, a Magyar Természetbarát Szövetség Tiszteletbeli Elnökének visszaemlékezése a túramozgalom születésére és kezdeteire, valamint egy rövidebb ismertető Rockenbauer Pál életéről is.
 • 2006. márc. 06. Több hónapos munkát követően ma kapcsoltam át a honlapra vezető magyar zászló linkjét a régiről az új kialakítású lapra. Kérlek, lépjél be, és jó szórakozást!
 • 2006. jan. 18. Újabb panorámaképeket töltöttem fel: a dobogókőit és a május végi Balaton-felvidéki túránkon az Eötvös-kilátóban készítettet. Kiegészítettem a fényképalbumokat is egy-két börzsönyi (Hegyes-tető, Köves-mező) és a Naszály oldalában készült fotóval (többek között a Rockenbauer Pál kopjafáról).
 • 2006. jan. 17. Hosszabb kihagyás után ismét van időm foglalkozni (ezzel) a honlappal! A mai nap négy panorámaképet töltöttem fel: A Nagy-szénás tetejéről kettő készült, egyik egy ködös novemberi reggelen, a másik pedig ősz elejei déli verőfényben. A közép-magyarországi fotóalbumba került még a börzsönyi Hegyes-tetőről készül nem teljes körpanoráma is. A Kelet-Magyarország fotóalbumba töltöttem fel a Regéc várában készült körpanorámát.
 • 2005. nov. 13. A Putnok - Jósvafő túra leírásai feltöltve és a "Keresés a térképen" funkcióval is elérhetők már a fényképek és leírások. Egy-két napon belül fent lesznek majd az útvonalmetszetek is!
 • 2005. nov. 05. A Putnok - Jósvafő túra képei a Fényképalbumban már megtekinthetőek!
 • 2005. okt. 31. Egy kétnapos túra keretében bejártuk a Putnok - Jósvafő OKT szakaszt és ezt megtetéztük még két barlangi sétával is. Képek és leírások záros időn belül felkerülnek majd a honlapra!
 • 2005. okt. 20. Még ezelőtt három héttel átvette Gábor az MTSZ-ben az idén teljesített kéktúra tájegységek jelvényeit, de csak most volt időm beszkennelni és feltenni őket a honlapra. Örömmel jelenthetem, hogy TELJES A GYERMEK KÉKTÚRA TÁJEGYSÉGI JELVÉNYEK GALÉRIÁJA !! A képek az "Egyéb táblázatok / Kéktúrával kapcsolatos eddig szerzett jelvényeink" oldalon megtekinthetőek!
 • 2005. okt. 14. Az elmúlt hétvégén jártunk egyet a Pilisben és az akkor készített felvételekből kipótoltuk a Dobogókő és a Pap-rét közötti lyukat a Fényképalbumban. Ja, és Visegrádról is feltöltöttünk még néhány képet.
 • 2005. okt. 06. Feltöltöttem a majd három héttel ezelőtti Hűvösvölgy - Bécsi út túra képeit a régiek helyébe - azok természetesen még megmaradtak a túraszakasz leírásában a többi régi képhez hasonlóan.
 • 2005. okt. 04. A zempléni túra valamennyi képe, leírása és adata elérhető a "Keresés a térképen" funkcióval is!
 • 2005. okt. 02. A zempléni túra útvonalmetszetei fel lettek töltve az oldalra. Jelenleg ezek is csak a "Túraszakasz metszetek" menüpontból érhetőek el!
 • 2005. szept. 28. Végre volt időm feltölteni a Zempléni-hegységben megtett túra leírásait. Egyelőre csak a "Túraszakaszok leírásai" menüpontból érhetőek el, a "Keresés a térképen" funkcióból nem.
 • 2005. szept. 17. Újra bejártuk a kéktúra Hűvösvölgy - Bécsi út (Rozália téglagyár) szakaszát. Rengeteget fényképeztünk, ha időm engedi feltöltöm ezeket a képeket, lecserélem a régieket a Fényképalbumban!
 • 2005. szept. 12. Fel vannak töltve a zempléni fényképek! A "Fényképalbumban" már megtekinthetőek!
 • 2005. aug. 25.-28. Bejártuk a kéktúra Boldogkőváralja - Bányi-nyereg (Sátoraljaújhely) szakaszát!

A szerzői jogokkal kacsolatban a Creative Commons (CC) irányelvei érvényesek. A részletes magyarázathoz kattints ezen szövegtől jobbra lévő ikonra! A Creative Commons irányelvei Ugrás a Statcounter honlapjára
Honlapstatisztika